Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση Βάκη σε Γκίκα για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Από το γραφείο της βουλευτού Κέρκυρας και εκ νέου υποψήφιας με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο τομέας της Υγείας δεν αποτελεί για την Ν.Δ. προνομιακό χώρο προκειμένου να ασκήσει κριτική και να υποσχεθεί βελτιώσεις.
Ατύχησε λοιπόν ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ κ. Στέφανος Γκίκας όταν κατά την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας έκανε λόγο για «ανάγκη στελέχωσης με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπών ειδικοτήτων προσωπικό» και υποσχέθηκε να “φροντίσει” εάν εκλεγεί να καλύψει αυτό το κενό.
Προφανώς δεν είχε πληροφορηθεί για την αύξηση κατά 28% του ιατρικού προσωπικού και κατά 11% του μη ιατρικού, ούτε είχε ακούσει ότι πρόκειται να καλυφθούν άμεσα 22 επιπλέον μόνιμες θέσεις ιατρών και 19 ακόμα μόνιμες θέσεις νοσηλευτών. Παρέβλεψε δε και την εκφρασμένη δημόσια θέση του αρχηγού του Κ. Μητσοτάκη περί μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις.
Δεν πρόσεξε το νέο τμήμα επειγόντων που λειτουργεί, τον μαγνητικό τομογράφο, τον ψηφιακό μαστογράφο, το μηχάνημα μετρήσεως οστικής πυκνότητας, το νέο ογκολογικό τμήμα, το νέο καρδιολογικό υπέρηχο. Δεν έμαθε για τους δύο νέους αξονικούς 16 και 64 τομών που εγκαθίστανται στο επόμενο 6μηνο. Ο πρώτος την επόμενη βδομάδα.
Ο πρότερος βίος της Ν.Δ. όταν ασκούσε κυβερνητικά καθήκοντα δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την μεταχείριση των ανασφάλιστων, των μη εχόντων αλλά ακόμα και των ασφαλισμένων, καθώς η προαναγγελθείσα συμμετοχή των ιδιωτών στην δημόσια υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν προμηνύει ευχάριστες εξελίξεις.
Ας μου επιτραπεί λοιπόν να κάνω χρήση του γνωστού “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί” και να συστήσω στους υποψήφιους βουλευτές της Ν.Δ. να το θυμούνται την επόμενη φορά, που θα επισκεφθούν δομές υγείας».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!