Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση Μ. Ζερβού για 4ο παιδικό σταθμό: «Φτηνή η πολιτική του κ. Χριστοδούλου»

Για «φτηνή πολιτική» κάνει λόγο η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Παιδείας και αντιδήμαρχος Μαρία Ζερβού, σε απάντηση των όσων έπραξε ο προϊστάμενος του 4ου Παιδικού Σταθμού δήμου Κ. Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων Βαγγέλης Χριστοδούλου και που έφερε στο φως της δημοσιότητας με χθεσινό της δημοσίευμα η «Κ.Σ.».

Να υπενθυμίσουμε, πως ο κ. Χριστοδούλου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας για την είσοδο κλειδαρά και ενός δημοτικού συμβούλου στο παιδικό σταθμό προκειμένου να αντικαταστήσουν τις κλειδαριές του σταθμού, για να έχει πρόσβαση μόνο ο εργολάβος, ενόψει των εργασιών που απαιτούνται για να μετατραπεί ο παιδικός σταθμός σε βρεφονηπιακό. Ο κ. Χριστοδούλου ισχυρίστηκε, ερωτώμενος σχετικά, πως ο κλειδαράς και ο δημοτικός σύμβουλος δεν έφερε μαζί τους την απαραίτητη απόφαση – εντολή Ζερβού  για την αλλαγή κλειδαριών το περασμένο Σάββατο και ως εκ τούτου τους προέτρεψε να φύγουν. Κατόπιν, ο προϊστάμενος απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, ώστε να καταγραφεί – μέσω της καταγγελίας του – το συμβάν.

 

Διάψευση Ζερβού

Διαψεύδει τα όσα έγιναν με τον τρόπο που αναφέρονται στην καταγγελία Χριστοδούλου, η αντιδήμαρχος Μαρία Ζερβού.

Σε δηλώσεις της στην «Κ.Σ.» ανέφερε πως ο ΣΥΚΟΙΠΑ, με γνώμονα το κοινωνικό σύνολο, τις ανάγκες των γονιών και των βρεφών, έκριναν πως πρέπει να μετατραπεί ο παιδικός σταθμός σε βρεφονηπιακό και ως εκ τούτου, κάνει τις αναγκαίες ενέργειες με καθόλα νόμιμες διαδικασίες, προκειμένου εντός του χρόνου να λειτουργήσει ο βρεφικός.

«Με παρελκυστική πολιτική, γίνεται προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου μας και της εντέλει αποτελεσματικότητας του ΣΥΚΟΙΠΑ, καθώς ο κ. Χριστοδούλου ενώ έχει μετακινηθεί στον 5ο παιδικό σταθμό, εξακολουθεί να παραμένει στον 4ο παιδικό προφασιζόμενος την καταγραφή του αρχειακού υλικού και χωρίς να παραδώσει κλειδιά», δηλώνει.  Ο κ. Χριστοδούλου ωστόσο, τονίζει ότι έχει παραδώσει το κλειδί στις 31/07 με την κα. Ζερβού να απαντάει πως ενώ θα έπρεπε να είναι στην υπηρεσία που έχει μετακινηθεί, ο ίδιος παραμένει στον πρώην παιδικό σταθμό. «Αυτό σημαίνει ότι έχει κλειδιά και μπαίνει γι αυτό ως υπηρεσία θελήσαμε να αλλάξουμε τις κλειδαριές. Μάλιστα, ο ίδιος απουσιάζει αδικαιολογήτως από την εργασία του για να βρίσκεται στον σταθμό που μέχρι πρότινος προΐστατο».

 

Προκαταρκτική για διενέργεια ΕΔΕ

Η παρακώλυση  της εκτέλεσης των υποχρεώσεων του δήμου για εργασίες και μετατροπή του παιδικού σταθμού, προκάλεσαν τον ΣΥΚΟΙΠΑ σε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να αποφασιστεί αν θα προχωρήσει σε ΕΔΕ εναντίον του κ. Χριστοδούλου. Μάλιστα, η κ. Ζερβού δηλώνει πως έχει γίνει καταγραφή του αρχειακού υλικού από εννέα υπαλλήλους, και σημειώνεται  αδικαιολόγητη καθυστέρηση, τονίζει η αντιδήμαρχος.

«Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε ώστε  τα παιδιά να μπουν καθώς φέτος οι ανάγκες είναι αυξημένες σε αυτήν την ηλικία της βρεφικής. Όσον αφορά στην καταγγελία οποιουδήποτε υπαλλήλου που παίρνει τη νομική  οδό εκ μέρους μου δεν σχολιάζεται.  Ωστόσο, σε επίπεδο δημοσιοποίησης τέτοιων θεμάτων, τονίζω πως πρόκειται για παρελκυστική πολιτική. Θα φροντίσουμε ως δημοτική αρχή να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να καταφέρουμε να είμαστε εγκαίρως αποτελεσματικό για το συμφέρον των παιδιών και των γονέων τους.

Εμείς τονίζουμε ότι τηρώντας κάθε  νομιμότητα, φροντίζουμε ώστε κανείς υπάλληλος να μην αδικείται συγχρόνως να επιτελεί το έργο του ως δημόσιος υπάλληλος», κατέληξε στις δηλώσεις της.

 

————————————————————————————————————————————–

 

Το περιστατικό που προηγήθηκε- Η καταγγελία Χριστοδούλου (ρεπορτάζ  έντυπης έκδοσης ΚΣ 15ης Σεπτεμβρίου)

Το δρόμο για το Αστυνομικό Τμήμα της Κέρκυρας πήρε ο προϊστάμενος του 4ου Παιδικού Σταθμού (σ.σ. βρίσκεται δίπλα από τις Φυλακές) Βαγγέλης Χριστοδούλου, αναφέροντας το περιστατικό  που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο 11/09, όταν με εντολή της εντεταλμένης Συμβούλου  για θέματα Παιδείας και προϊστάμενης του ΣΥΚΟΙΠΑ Μαρίας Ζερβού, κλειδαράς εισήλθε στον αύλειο χώρου του Σταθμού προκειμένου να ανοίξει καγκελόπορτες  και  πόρτες εισόδου  και μάλιστα χωρίς την παρουσία της.

Το συμβάν έγινε αντιληπτό από την φύλακα των εγκαταστάσεων η οποία κατοικεί εντός του  περιφραγμένου χώρου πριν την αυλή του Παιδικού, όταν διαπίστωσε πως κλειδαράς και υπάλληλος του Δήμου προσήλθαν στον χώρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ.Σ.», η φύλακας ενημέρωσε τον προϊστάμενο του Σταθμού κ. Χριστοδούλου, ο οποίος έσπευσε στον παιδικό σταθμό το Σάββατο (ημέρα μη εργάσιμη)  προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει. Όπως προέκυψε, ούτε ο δημοτικός υπάλληλος ούτε και ο κλειδαράς είχαν έγγραφη αλλά προφορική εντολή να ανοίξουν τον παιδικό σταθμό, παραβιάζοντας τις κλειδαριές.

Ως εκ τούτου, ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε πως θα προέβαινε σε μήνυση στην περίπτωση που προσπαθούσαν να παραβιάσουν τον παιδικό σταθμό χωρίς συνοδευτικό έγγραφο με υπογεγραμμένη εντολή από πλευράς Ζερβού, καθώς η προφορική εντολή δεν νομιμοποιεί κανέναν και ο ίδιος ακόμη φέρει την ευθύνη των εγκαταστάσεων αλλά και του περιεχομένου αυτών, καθώς ακόμη το αρχειακό υλικό δεν έχει παραδοθεί στην Υπηρεσία της οποίας πολιτική προϊστάμενη είναι η κα. Ζερβού.  Ύστερα από την προτροπή Χριστοδούλου, υπάλληλος και κλειδαράς αποχώρησαν, ενώ ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα.

«Έχουν τα κλειδιά του σταθμού»

Ωστόσο, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο ίδιος, όπως επιβεβαίωσε στην «Κ.Σ.», παρέδωσε το κλειδί του σταθμού στον ΣΥΚΟΙΠΑ στις 31/7 όπου έπαψε τη λειτουργία του ο σταθμός. Ερωτηθείς αν του είχε ζητηθεί εκ νέου κλειδί του σταθμού ή αν ήταν ενήμερος για την είσοδο του υπαλλήλου του Δήμου στον 4ο, ο κ. Χριστοδούλου απάντησε αρνητικά ενώ επισήμανε πως έχει παραδώσει κλειδί στις 31 Ιουλίου.

Η «κ.Σ.» προσπάθησε να επικοινωνήσει με την κα. Ζερβού προκειμένου να απαντήσει γιατί χρειάστηκε κλειδαράς μη εργάσιμη ημέρα αφού στην κατοχή του ΣΥΚΟΙΠΑ  υπάρχει κλειδί και στην περίπτωση που έχει χαθεί γιατί δεν προσήλθε στον σταθμό εργάσιμη ημέρα παρουσία του προϊστάμενου, παραμένει αναπάντητο, αφού δεν ανταποκρίθηκε στις κλήσεις. Επιπλέον, ερώτημα παραμένει γιατί η ίδια έδωσε προφορική και όχι γραπτή εντολή ή κάποιο έγγραφο που να νομιμοποιεί αυτήν την κίνηση ενώ απορίας άξιο είναι γιατί και η ίδια δεν ήταν παρούσα.

Άλλωστε, σε μια αντίστοιχη κίνηση στην παιδική χαρά Αγίου Μάρκου τον περασμένο Ιούνιο, που η κα. Ζερβού θεώρησε πως έπρεπε να εισέλθει στον αποκλειόμενο και σφραγισμένο ακατάλληλο χώρο για συγκεκριμένες εργασίες, η ίδια ήταν εκεί.

Το όλο συμβάν πάντως, δεν τιμάει κανέναν, καθώς , σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για πολιτική απόφαση, η οποία  θα πρέπει να είναι νόμιμη, σε γνώση των υπευθύνων και συνοδεία έγγραφων και υπογεγραμμένων αντίστοιχων αποφάσεων.

Ο  4ος Παιδικός Σταθμός μετατρέπεται σε βρεφονηπιακό

Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος παιδικός  σταθμός είναι εκτός λειτουργίας, καθώς με σχετική απόφαση του Δήμου (σ.σ. η οποία ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως προς τα ΜΜΕ) θα μετατραπεί σε βρεφονηπιακό, προκειμένου να καλυφθούν οι συγκεκριμένες ανάγκες ενώ τα περίπου 45 παιδιά που φιλοξενούσε μέχρι τις 31/07 (σ.σ. αυτή είναι η δυναμικότητα του 4ου παιδικού) έχουν φιλοξενηθεί σε όμορους παιδικούς σταθμούς , με τους εργαζόμενους επίσης να έχουν μετακινηθεί όπου θεωρήθηκε πως υπάρχει ανάγκη κάλυψης.

Τέλος, και ο προϊστάμενος Β. Χριστοδούλου έχει μετακινηθεί, ωστόσο μέχρι να παραδώσει το αρχειακό εξοπλισμό και ό,τι άλλο προβλέπεται, παραμένει στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!