Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση σε Μαχειμάρη:”Μοιράζει” έργα σε επίπεδο καφενείου, σε φίλους και γνωστούς του”

Αμεση απάντηση των κ.κ.  Ασπιώτη, Bάρελη, Πουλιάση στη χθεσινή ανακοίνωση Μαχειμάρη για την καταψήφιση του δημοτικού προϋπολογισμού.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση:

Αγαπητοί Πρόεδροι,

μετά την επιστολή του κ.Μαχειμαρη με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021, με  εσάς αποδεκτές, οφείλουμε  να  τοποθετηθούμε  με όση ψυχραιμία  μπορούμε ακόμα να διαθέτουμε.

Τι να πρώτο-απαντήσει κανείς μπρός σε ένα  ανεκδιήγητο  κείμενο – μνημείο  ανακρίβειας και  ψεύδους. Ευτυχώς μετά από1,5 χρόνο δημαρχιακής θητείας έχουμε όλοι καταλάβει ότι  ο  κ. Μαχειμάρης είναι χειρότερος Δήμαρχος, ακόμη  και από αδαής  χορευτής,  που μας  είχε συστηθεί προεκλογικά.

Η «αλήθεια»  λοιπόν άγνωστη λέξη  για τον Δήμαρχο .

Αλήθεια υπ’ αριθ. 1:

Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου δεν έχει το νόμιμο δικαίωμα  να απορρίψει  καμία εισήγηση παράταξης  ή Δημοτικού Συμβούλου ως εναλλακτική πρόταση  προϋπολογισμού. Ο Δήμαρχος παρ’ ότι γνωρίζει  το νόμο, υπέδειξε  την απορριπτική εισήγηση στην εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης , βάζοντας  τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Υπηρεσίας να υπογράψει , μια παράνομη  πράξη εκθέτοντας  τον ανεπανόρθωτα. Την ίδια ώρα και αφού  μας παρέδωσε τον προϋπολογισμό  μιάμιση μέρα πριν, φρόντισε να εξαφανίσει  για δυο εβδομάδες τους υπάλληλους  της Οικονομικής Υπηρεσίας από το Δημαρχείο ούτως ώστε να μας αποκλείσει την  πρόσβαση από πληροφορίες απαραίτητες  για  τη σύνταξη εναλλακτικής πρότασης.

Η  τακτική  του εκβιασμού  είναι απολύτως συμβατή με τον ηθικό κώδικα συμπεριφοράς του Δημάρχου (θυμόμαστε παλαιοτέρα την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του απέναντι στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου) .

Αλήθεια υπ’ αριθ. 2:

Σχετικά με την απόρριψη  του «σπιτιού ανακύκλωσης» , αναβάλαμε το θέμα ζητώντας γνωμοδότηση δικηγόρου  για την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρία.

Το θέμα ουδέποτε ξαναήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο , αντίθετα  ο Δήμαρχος το έφερε πραξικοπηματικά στην Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να το περάσει αφού εκεί έχει πλειοψηφία. Ερώτηση: Αφού το πέρασε γιατί δεν το έχει εγκαταστήσει ακόμα;  

Να ενημερώσουμε εδώ ότι δικαιωνόμαστε απόλυτα , μιας και  η εταιρία και οι συμβάσεις που υπέγραφε  μπαίνουν στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης.

Αλήθεια υπ’ αριθ.3:

Ζητήσαμε παραστατικά νομιμότητας της δωρεάς ενός αγροτικού αυτοκινήτου, χρήσιμο  προφανώς για τον Δήμο μας,  έτσι ακριβώς όπως αρμόζει σε οποιαδήποτε συναλλαγή πολίτη ή εταιρίας με τον Δήμο,  με ξεκάθαρους όρους, χωρίς την παραμικρή υπόνοια  συναλλαγής  ή εκβιασμού. Το θέμα ήρθε στο Δ.Σ χωρίς εισήγηση και χωρίς έγγραφο δωρεάς από τον δωρητή προς τον Δήμο. Ακόμη περιμένουμε  την κατάθεση των δικαιολογητικών  προκειμένου  να εγκρίνουμε τη δωρεά. Ερώτηση: Το θέμα θα μπορούσε να περάσει από την Οικονομική Επιτροπή. Γιατί δεν το έκανε; Είναι αδαής ή ήθελε να παγιδεύσει το Δημοτικό Συμβούλιο;

Αλήθεια υπ’ αριθ. 4:   

Δεν ψηφίσαμε  τον Κανονισμό Καθαριότητας είναι αλήθεια , γιατί εν μέσω πανδημίας  και ιδιαίτερων συνθηκών για τους πολίτες  και τις επιχειρήσεις   , μας προτάθηκε  ένας κανονισμός με εξοντωτικά πρόστιμα με ανεδαφικές επιδιώξεις και τιμωρητέες λογικές. Παρ’ όλα αυτά , δώσαμε την ευκαιρία να ψηφιστεί με 8 Δημοτικούς Συμβούλους, απέχοντας εμείς από την ψηφοφορία, έκτοτε όμως  ο Κανονισμός μεταφέρεται άσκοπα από γραφείο σε γραφείο χωρίς ακόμη να εφαρμόζεται στην πράξη.

Αλήθεια υπ’ αριθ. 5:   

Οι απίθανες αναφορές  για αδυναμία  του Δήμου να λειτουργήσει, να αλλάξει λάμπες  να επουλώσει λακκούβες , να επισκευάσει  μηχανήματα  κλπ…  Υπενθυμίζουμε ότι στον περσινό προϋπολογισμό, οι κωδικοί που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τα παραπάνω θέματα αντιστοιχούν σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ,  που παρ’ ότι  θα μπορούσαν  να υπερκαλύψουν τις ανάγκες ,συμπεριφερόμενος ως «Δήμος Μπαταχτζής»,   δεν υπάρχει συνεργείο, επιχείρηση, επαγγελματίας που να μην του χρωστάμε,  υπονομεύοντας έτσι, με όρους καθημερινότητας,  την αξιοπιστία του Δήμου έναντι τρίτων.

Αλήθεια υπ’ αριθ. 6:  

Δεν  αλλάξαμε τίποτα στο Τεχνικό Πρόγραμμα που αφορά στις Κοινότητες,  ίσα ίσα που με το σχέδιο προϋπολογισμού που καταθέσαμε, το επεκτείνουμε μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος» προσθέτοντας έργα στα χωριά του Δήμου μας από τα 1.700.000 ευρώ που είναι διαθέσιμα. 

Και για να μην ξεχνιόμαστε  και από τους δυο προηγούμενους προϋπολογισμούς ό «ο πολυμήχανος» Δήμαρχος δεν εκτέλεσε ούτε ένα ευρώ Τεχνικού Προγράμματος,  κατακτώντας  θλιβερή πρωτιά  στους  Δήμους της Ελλάδας.

Αλήθεια υπ’ αριθ. 7:  

Δεν υπάρχει ούτε ένας κωδικός στη εναλλακτική πρόταση προϋπολογισμού που καταθέσαμε και υπερψηφίστηκε έναντι του Δημάρχου, που να μην εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου σε όλα τα επίπεδα, για του λόγου το αληθές όποιος Πρόεδρος  θέλει  μπορεί, ζητώντας συνάντηση  με εμάς , να του διαπιστώσει  με στοιχεία και νούμερα. Ουδεμία μεταβολή υπήρξε από εμάς στις εναλλακτικές δαπάνες του Δήμου , ούτε σε ότι αφορά τα Τοπικά Συμβούλια και ουτέ καμία αλλαγή στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Αλήθεια υπ’ αριθ. 8:

Με επιτατικό τρόπο ζητάμε μήνες τώρα  την κατανομή των ποσών:

  • 2.000.000 ευρώ από το ΠΔΕ
  • 700.000 ευρώ για Αγροτική Οδοποιία
  • 700.000 ευρώ ανεκτέλεστα έργα από τον πρώην ενιαίο Δήμο

Φωνή βοώντος! ….. Απόλυτη αδιαφορία….!

Ζητάμε επίσης να μάθουμε τι έχει γίνει με τα ονοματισμένα έργα των 500.000 ευρώ (Βελονάδες, Αγνή, Άγιος Σπυρίδωνας) και 270.000 ευρώ (Μέγα Ιδρύ). Το απόλυτο τίποτα.

Τι έχει κάνει έναν χρόνο τώρα για την αγορά μηχανημάτων 1.000.000 ευρώ από τον «Φιλόδημο» αλλά και 1.000.000 ευρώ από προγράμματα που ο Δήμος θα έπρεπε να έχει ενταχθεί. Ξανά τίποτα. Απόλυτη αλλά και επικίνδυνη ανικανότητα.

Σκόπιμα  δεν σας κάλεσε στην επιτροπή διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό παρ’ ότι η παρουσία σας ήταν υποχρεωτική, απλά γιατί δεν θέλει να γνωρίζετε ποια έργα έχει προγραμματίσει για τις άλλες Κοινότητες προσπαθώντας να αποφύγει τις οποιοδήποτε  δικές σας αντιδράσεις. Οι υποσχέσεις του συνολικά ξεπερνούν στο δεκαπλάσιο τις δυνατότητες του Δήμου μας.

Σκόπιμα επίσης παρ’ ότι του έχουμε αιτηθεί σαν αντιπολίτευση, δεν σας δίνει την δυνατότητα συμμετοχής στα Δημοτικά Συμβούλια, όσο διάστημα συνεδριάζουμε με τηλεδιάσκεψη, αποκλείοντας σας από την οποιαδήποτε  διεκδίκηση αιτημάτων, αλλά και κατάθεσης γνώμης όταν συζητιούνται θέματα των Κοινοτήτων σας.

Στην πραγματικότητα το μόνο που ενοχλεί τον κ.Μαχειμαρη  είναι ότι αλλάξαμε  αρκετές απευθείας αναθέσεις  αποδυναμώνοντας έτσι  τη γνωστή τακτική του  να “μοιράζει” έργα   σε επίπεδο καφενείου,   σε φίλους και γνωστούς του.

Αλήθεια υπ’ αριθ. 9:

Ένας θλιβερός Δήμαρχος αφού φρόντισε να διαλύσει  με fast track διαδικασίες την ίδια του την παράταξη, προσπαθεί σπιλώνοντας  και απαξιώνοντας τους πολιτικούς του αντίπαλους, να επικοινωνεί μόνο  με ψέματα και συκοφαντίες παρουσιάζοντας  μια  εικονική πραγματικότητα.

Ο Δήμαρχος  των μηδέν έργων,   της διάλυσης  των Υπηρεσιών, της αναίτιας συγκέντρωσης  προσωπικού στην Αχαράβη χωρίς κανένα αντικείμενο εργασίας, ψάχνει φαντάσματα και δράκους για να δικαιολογήσει την επική του αναποτελεσματικότητα.

Προειδοποιούμε ότι όπως πρόσφατα  μοίραζε έργα έτοιμα με προγραμματικές συμβάσεις υπογεγραμμένες, κοροϊδεύοντας απρόκλητα πολίτες που ανησυχούν για το μέλλον του τόπου,  με τον ίδιο τρόπο θα προσπαθήσει να παγιδεύσει  και  εσάς με φτηνές ψεύτικες υποσχέσεις ,  εκμεταλλευόμενος  την αγάπη σας για τα χωριά σας. Εμείς όπως και να έχει δεν εκτελούμε τον προϋπολογισμό , καταθέσαμε όμως ένα σχέδιο πολύ πιο λειτουργικό και εμπεριστατωμένο.

Η δουλειά σου κύριε Δήμαρχε, αφού η εναλλακτική πρόταση προϋπολογισμού που καταθέσαμε ψηφίστηκε  με απόλυτη πλειοψηφία 14 Δημοτικών Συμβούλων είναι να επισπεύσεις  την αποστολή του στην Αποκεντρωνόμενη Διοίκηση έτσι ώστε πολύ σύντομα την ερχόμενη εβδομάδα να αρχίσει να υλοποιείται. (Φυσικά όπως υλοποιήθηκαν και οι δυο προηγούμενοι προϋπολογισμοί).

Υ.Γ.: «Όσο φιλότιμα και αν προσπαθούν κάποιοι συνεργάτες  του Δήμαρχου  να αναλάβουν πρωτοβουλίες , συνθλίβονται   στον εμμονικό δεσποτισμό του  ανίκανου αρχηγού, χωρίς στρατηγική χωρίς όραμα, χωρίς στόχο, μόνο τα λόγια του ποιητή επιβεβαιώνονται :

«δειλοί μοιραίοι  και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θαύμα».

 

Σπύρος Ασπιώτης για την Δημοτική Ομάδα του Συνδυασμού «Δημοτική Ενωτική Κίνηση»

Σπυρος Βάρελης για την Δημοτική Ομάδα του Συνδυασμού «Βορράς Επανίδρυση»

Σταμάτης Πουλιάσης για την Δημοτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!