Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Απήλαυσαν τον Χαλικούνα, καθάρισαν την παραλία και ενημερώθηκαν για τον βιότοπο

Την πρώτη του εκδήλωση πραγματοποίησε την Κυριακή ο «Σύλλογος Φίλων και Προστασίας Περιοχών Natura Νότιας Κέρκυρας» όπου προέβη στον καθαρισμό της παραλίας του Χαλικούνα.

Δεκάδες εθελοντές και μέλη του Συλλόγου, περπάτησαν, καθάρισαν την παραλία συγκεντρώνοντας σάκους σκουπιδιών που κατέλαβαν 1,5 φορτηγό για την απομάκρυνσή τους, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν από τους Σατμάτη Γκίνη και Γιάννη Γαστεράτο για τον βιότοπο και τους θαλασσοσφυρίχτες (πουλιά που γεννούν αυτή την εποχή). Τα μέλη του νεοσύστατου συλλόγου συναντήθηκαν με τους φίλους του Πεζοπορικού-ορειβατικού Συλλόγου στο τάγιο και μίλησαν με τους ανθρώπους του Δήμου Ν. Κέρκυρας και της Επιχείρησης της Λιμνοθάλασσας, φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί και ….μετά πήγαν για μπάνιο!

Σημειώνεται ότι στη δράση αυτή του «Συλλόγου Φίλων και Προστασίας Περιοχών Natura Νότιας Κέρκυρας» συμμετείχε και ο «Πεζοπορικός  Ορειβατικός Σύλλογος Κέρκυρας»  ο οποίος την ίδια ώρα, ξεκινώντας από τον Ισσο,  προχώρησε σε καθαρισμό της περιοχής του κεδροδάσους και παραλίμνια των Κορισσίων.

Την εκδήλωση υποστήριξε και ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!