Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος Λευκιμμαίων Νίκος Κουλούρης-Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

Σήμερα 6 Ιουνίου 2019 και ώρα 3 μ.μ., άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ ο πρώην Δήμαρχος Λευκιμμαίων Νίκος Κουλούρης.
Μετά από επιθυμία του, η σωρός του θα αποτεφρωθεί.

Η οικογένειά του

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

Ο δήμαρχος Νότου  Κ. Λέσσης
Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης και τα μέλη της παράταξης«Ενωτική Κίνηση Νότιας Κέρκυρας» εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον πρόωρο χαμό του Νίκου Κουλούρη, πρώην Δημάρχου Λευκιμμαίων.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
Ο Νίκος Κουλούρης ήταν αγωνιστής της ζωής.
Δύο φορές εκλεγμένος Δήμαρχος Λευκίμμης σε δύσκολες εποχές, άφησε πίσω του σπουδαίο έργο.
Ήταν ίσως ο καλύτερος Δήμαρχος της Λευκίμμης.
Η συνεισφορά του στην προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη που άφησε σε όλους μας.

Θα τιμάμε τη μνήμη του με τη δική μας προσπάθεια για την υποστήριξη των αδυνάτων.

Καλό ταξίδι.

 

Ο Δήμαρχος  Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος

Εκφράζω  τη βαθιά μου  θλίψη,  για τον πρόωρο θάνατο του  Νίκου Κουλούρη πρώην Δημάρχου Λευκιμμαίων.
Ο Νίκος Κουλούρης, άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, αγωνιστής της ζωής,   υπήρξε  ο πρώτος αριστερός Δήμαρχος της Λευκίμμης,  εκλεγμένος δυο φορές  σε μια δύσκολη εποχή για τον τόπο του,   άφησε πίσω του σπουδαίο  έργο.

Ο αγώνας του  για  μια καλύτερη  κοινωνία,  θα μας εμπνέει.   Θα  τον θυμόμαστε και θα τιμούμε  τη μνήμη του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους.

Καλό ταξίδι Νίκο.

 

ΤΟ ΚΚΕ Κέρκυρας

Έφυγε από τη ζωή ο σ/φος Νίκος Κουλούρης, πρώτος Δήμαρχος του Δήμου Λευκιμμαίων εκλεγμένος για 2 συνεχείς τετραετίες (1986-1994) στηριζόμενος από το ΚΚΕ.

Άφησε πίσω του πλούσιο έργο για την ανάπτυξη της Λευκίμμης και την ανακούφιση των κατοίκων της, το οποίο ανακόπηκε όταν οι πολιτικές δυνάμεις της εποχής (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) συνασπίστηκαν για να σταματήσουν αυτή την προσπάθεια του ίδιου και της τότε δημοτικής αρχής.

Η οργάνωση του δήμου και των υπηρεσιών με τρόπο σύγχρονο για την εποχή, ο Βιολογικός της Λευκίμμης, η αποχέτευση, η πολεοδόμηση Κάβου, η πολεοδόμηση Μώλου-Αλυκών και η ανάδειξη του ως ιστορικού χώρου της περιοχής, το κτήριο πολλαπλών χρήσεων του Δήμου στην Ανάληψη, το κτήριο Κογιεβίνα, το λιμάνι, οι αγώνες για το νερό και η αξιοποίηση της Φοντάνας και της λίμνης Μοσχόπουλου, η εκτεταμένη επισκευή και συντήρηση σχολικών υποδομών, η συντήρηση αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας ήταν έργα πνοής που άλλα ξεκίνησαν, άλλα είχαν δρομολογηθεί και τα οποία είτε εγκαταλείφθηκαν είτε δεν ολοκληρώθηκαν με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα Δημάρχων και πολιτικών δυνάμεων που τους στήριξαν και τους στηρίζουν.

Παρά τις προσπάθειες σπίλωσης του ιδίου και του έργου του από διάφορες δυνάμεις, στη συνείδηση του Λευκιμμιώτικου λαού μένει ότι ο Νίκος Κουλούρης ανήκει στη γενιά των κομμουνιστών δημάρχων που υπηρέτησαν τις λαϊκές ανάγκες με πάθος, όραμα στηρίχτηκαν και τίμησαν το λαό και τους αγώνες του.

Αφήνει πίσω του μια μεγάλη κοινωνική και αγωνιστική παρακαταθήκη που τη δημιούργησε ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχοντας ως βάση και οδηγό την πολιτική του ΚΚΕ.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Το Εργατικό Κέντρο 

 Ένας πραγματικός άρχοντας έφυγε από τη ζωή. Ο κομμμουνιστής Δήμαρχος Λευκιμμαίων, ο λαϊκός αγωνιστής και ηγέτης, Νίκος Κουλούρης, θα μείνει για πάντα στη μνήμη του κερκυραϊκού λαού και θα μας δείχνει με το παράδειγμά του ότι τα εργατολαϊκά στρώματα:

    Μπορούν και έχουν τη δύναμη να οργανώνονται, να παλεύουν, να διοικούν, να διαχειρίζονται συλλογικά τις τύχες τους και να κατακτούν δικαιώματα στη ζωή.

    Μπορούν να βγάλουν μέσα από τα σπλάχνα τους άξιους αγωνιστές με γνώση, ευφυΐα, εντιμότητα και όραμα, ικανούς καπεταναίους να κρατούν το πηδάλιο της κοινωνίας.

Η προσφορά του Νίκου στη Λευκίμμη και στην Κέρκυρα θα είναι μεγαλύτερη και από το έργο του ως Δήμαρχος, αν ο λαός διδαχθεί από την πολιτική παρακαταθήκη που αφήνει το παράδειγμά του.

 

 

Ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια
για την απώλεια του κομμουνιστή Νίκου Κουλούρη – Λαέτου

Με μεγάλη μας θλίψη αποχαιρετάμε ένα σπουδαίο αγωνιστή του Κομμουνιστικού κινήματος στη Κέρκυρα και τη Λευκίμμη. Δύο φορές εκλεγμένο Δήμαρχο Λευκίμμης μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.
Ο Νίκος Κουλούρης – Λαέτος δεν χρειάζεται συστάσεις.
Η συνεισφορά του στη χειραφέτηση του τόπου μας και στην προσπάθεια οικοδόμησης μιας καλύτερης κοινωνίας μιλάνε από μόνες τους.
Για οχτώ χρόνια η Λευκίμμη επιχειρούσε την έφοδο στον ουρανό, με τιμονιέρη το Νίκο.
Οχτώ χρόνια η Λευκίμμη πάλευε να αλλάξει τη ζωή της έμπραχτα, υλικά, άμεσα, συλλογικά. Τίποτα δεν αφέθηκε για τη Δευτέρα Παρουσία του Σοσιαλισμού.Καμιά πολιτική άμυνα δεν βάρυνε περισσότερο από την εξυπηρέτηση τουενός και μοναδικού σκοπού.

Να πάρουν οι άνθρωποι την τύχη τους στα χέρια τους και να αλλάξουν τώρα, χτες τη μοίρα τους. Να γίνουν αυτεξούσιοι νοικοκύρηδες στον τόπο τους χωρίς να χουν ανάγκη τα παρακάλια και τα ρουσφέτια για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Θα τον θυμόμαστε και θα τιμάμε τη μνήμη του, με τον αγώνα μας και με τη γροθιά μας απέναντι στο άδικο και στο μικρόψυχο.
Ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους του.
Καλό ταξίδι σύντροφε Νίκο.

 

*Η διεύθυνση και το προσωπικό της Κ.Σ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αείμνηστου Νίκου Κουλούρη.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!