Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Απολογισμός διοργάνωσης εργαστηρίων παραδοσιακών τεχνικών αλιείας στο Οικομουσείο Πετριτή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν  τα εθνοαρχαιολογικά εργαστήρια παραδοσιακών τεχνικών αλιείας που οργανώθηκαν από το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του έργου «Αλιεία και Πολιτιστική Κληρονομιά, Ταυτότητα και Τοπικές Συμμετέχουσες Κοινωνίες» (Fisheries and Cutlural Heritage, Indentity and Participated Societies», ακρωνύμιο «FISH&CHIPS), το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία  ενός Οικομουσείου με επίκεντρο τo παράκτιo περιβάλλον και τις αλιευτικές παραδόσεις της Νότιας Κέρκυρας.

Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι του Πετριτή και στη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων. Στο λιμάνι του Πετριτή ψαράδες της περιοχής παρουσίασαν παλιές παραδοσιακές τεχνικές ψαρέματος από στεριά, καθώς και ψάρεμα με πεζότρατα. Στη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων με τη βοήθεια των ψαράδων της Λίμνης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το παραδοσιακό διβάρι και να γνωρίσουν τις παραδοσιακές τεχνικές αλιείας στη λίμνη καθώς και την παρασκευή αυγοτάραχου.

Κατά την διάρκεια της πραγματοποίησης των εργαστηρίων υπήρξε ταυτόχρονη μετάδοση μέσω internet (live streaming).

Το υλικό της απευθείας μετάδοσης των εργαστηρίων είναι διαθέσιμο στο κανάλι Petritis Ecomuseum στο You Tube:

https://www.youtube.com/channel/UCOrdnh5TGP4GkEOicQBwAFg  

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!