Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Από την Κέρκυρα η επανεκκίνηση της Κων.Ρωμαίου

Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκεται στην Κέρκυρα, αφού τις απομένουν τρία με τέσσερα μαθήματα , προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Kansas State University και να πάρει το πτυχίο της στο Hospitality Management.
Υπενθυμίζουμε ότι η αθλήτρια του Κερκυραϊκού το 2016 είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου Κ20, γεγονός που της άνοιξε το δρόμο της υποτροφίας για το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Κάνσας στις ΗΠΑ. Η κερκυραία πρωταθλήτρια το διάστημα των σπουδών της υπήρξε μέλος της ομάδας στίβου του Πανεπιστημίου, σε όλες τις κολεγιακές αθλητικές εκδηλώσεις κλειστού και ανοιχτού στίβου, που συμμετείχε το Kansas State University, μεταξύ των οποίων και στους αγώνες των big 12, αλλά και το Παναμερικανικό πρωτάθλημα NCAA. Παράλληλα πέρυσι και φέτος αναδείχτηκε μεταξύ των 12 αριστούχων φοιτητριών, που πέραν των σπουδών τους, πρωταγωνιστούσαν και στις αθλητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου.

Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου με την επιστροφή της στην Κέρκυρα ξεκίνησε υπό την επίβλεψη του κόουτς Παύλου Σκορδίλη την ατομική προετοιμασία, προκειμένου να πάρει μέρος στο τριπλούν των διοργανώσεων στίβου της χρονιάς, που έρχεται, τόσο στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, όσο για τελευταία φορά στο Παναμερικανικό NCAA. Στόχος η βελτίωση των επιδόσεων της και η επάνοδος στις κορυφαίες θέσεις του αθλήματος. Η πρεμιέρα της προετοιμασίας της έγινε την Δευτέρα (16/11/20) στο Γυμναστήριο των εγκαταστάσεων του ΚΓΣ, ενώ από χθες οι προπονήσεις της πραγματοποιούνται στο ΕΑΚΚ, με την τήρηση του προβλεπόμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1997. Γονείς της ο Ανδρέας Ρωμαίος και η Ναυσικά Μπάρδη. Έχει δύο αδέλφια την Κατερίνα και τον Αριστοτέλη. Είναι αθλήτρια του Κερκυραϊκού ΓΣ και αγωνίζεται στα οριζόντια άλματα (τριπλούν-μήκος). Τα ατομικά της ρεκόρ είναι στο τριπλούν 13.55μ (ανοιχτός στίβος) και 12.94μ (κλειστός στίβος). Και στο μήκος 6.15 στον ανοιχτό στίβο. Στον κλειστό δεν έχει. Υπήρξε κάτοχος των Πανελληνίων ρεκόρ του τριπλούν Κορασίδων και Σχολικού. Το παλμαρέ της είναι πλούσιο μεταλλίων, αφού έχει αναδειχτεί χρυσή Πανελληνιονίκης του τριπλούν και του μήκους στα Σχολικά και τα ηλικιακά πρωταθλήματα Παγκορασίδων, Κορασίδων, Νεανίδων & Νέων Γυναικών. Επίσης έχει χρυσά και αργυρά Βαλκανικά μετάλλια, ενώ η κορυφαία της επίδοση ήταν το 2016, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20, που είχε διεξαχθεί στην πόλη Μπίντγκοζ της Πολωνίας. Από το 2016 μέχρι σήμερα μετείχε στις κολεγιακές αθλητικές εκδηλώσεις κλειστού και ανοιχτού στίβου, με την ομάδα στίβου του Kansas State University, μεταξύ των οποίων και στους αγώνες των big 12, αλλά και το Παναμερικανικό πρωτάθλημα NCAA, με πλασαρίσματα στους τελικούς των αγωνισμάτων. Ενδιάμεσα το 2019 μετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20, όπου το κερκυραϊκό δίδυμο Σπυριδούλα Καρύδη (13.64μ) και Κων/να Ρωμαίου (13.24μ) είχαν κατακτήσει χρυσό και ασημένιο μετάλλια αντίστοιχα. Ωστόσο η Κωνσταντίνα για ένα μόλις εκατοστό έχασε την πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό Κ20.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!