Quantcast
SLIDERΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΓΓΑΣ

Ας μην «εξευτελίσουμε» και τον Σωτήρη Τσιόδρα!

ΙΩΑΝΝΗΣ -ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΓΓΑΣ*

Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν καθιερώσει τον θεσμό του Οστρακισμού, ώστε να εξορίζουν όσους θεωρούσαν επικίνδυνους για την Δημοκρατία τους.
Θεωρούσαν πως όσοι, εξαιτίας των ευεργεσιών τους προς την πόλη – στην ειρήνη ή τον πόλεμο – ήταν δυνατόν να αποκτήσουν μεγάλη επιρροή στο λαό, υπήρχε κίνδυνος να εκτραπούν και να αλλοιώσουν το δημοκρατικό πολίτευμα.
Οι Νεοέλληνες, οι οποίοι αντιθέτως θεωρούν ότι πρέπει να τους υπηρετεί η Δημοκρατία και όχι να την υπηρετουν, εγκαθίδρυσαν έναν άλλο «θεσμό». Αυτόν της σπίλωσης και της κατασυκοφάντησης όσων ευεργετούν το κοινωνικό σύνολο.
Αρχης γενομένης από τον Ιωάννη Καποδίστρια, φτάσαμε σήμερα στον Σωτήρη Τσιόδρα. Έναν άνθρωπο, ο οποίος συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ο Νεοέλληνας, ενώ φαίνεται να τα ποθεί, στην πραγματικότητα τα αποστρεφεται.
Διεθνώς αναγνωρισμενος επιστήμονας, οικογενειάρχης, χαμηλών τόνων, σεμνός και όχι φανφαρόνος και δήθεν , ήρεμος και πράος. Είναι ο άνθρωπος που έπεισε τους απείθαρχους κατοίκους αυτής της Χώρας να μείνουν στα σπίτια τους. Και το πέτυχε με την πειθώ, την ασφάλεια και την ηρεμία της γνώσης της επιστήμης του και όχι με τον ψευτοτσαμπουκά του Χαρδαλια, ο οποίος εκπροσωπεί εντούτοις τον κουτσαβακισμό που κυριαρχεί και επικροτείται από την ελληνική κοινωνία.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, στον οποίο η απολίτιστη και καθυστέρημενη διεθνής επιστημονική και μη κοινότητα απονέμει τα εύσημα για το ελληνικό θαύμα της επιτυχούς αντιμετώπισης της Πανδημίας, από τις πρώτες μέρες της δραστηριοποιήσεώς του , αντιμετώπισε την ύπουλη καχυποψία από μια μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Πέραν των ανωτέρω “γονιδιακών” μειονεκτημάτων των Νεοελληνων, οι κομματάνθρωποι δεν μπορούσαν να αποδεχθούν πως υπήρχε περίπτωση να καρπωθεί τη δημοτικότητα των αρετών του η Κυβέρνηση. Έτσι, κάθε στιγμή του την είχαν «φυλαγμένη» με σκοπό να τον απομυθοποιήσουν . Γιατί πήγε να ψάλλει στην Εκκλησία, γιατί επισκέφθηκε τους Ρομά, γιατί λέει και ξελέει για τις μάσκες.
Οι συνωμοσιολόγοι, οι οποίοι κινούνται στα όρια της ηλιθιότητας και της ψυχικής παθογένειας και οι κομματοκύνες έχουν δυστυχώς κατορθώσει να εγείρουν αμφιβολίες για το πρόσωπό του και σε μιαν άλλη ευπαθή μερίδα της κοινωνίας μας : αυτούς που νομίζουν πως αποκτούν κύρος από τη μείωση του κύρους των σπουδαίων και σημαντικών ανθρώπων.
Δυστυχώς, είναι ένα πρόβλημα της κοινωνίας μας, να μη μπορεί να αποδεχθεί τους αντικειμενικά άριστους , αλλά να αποδέχεται μόνον όσους η ίδια αναγορεύει τεχνητά ως «άριστους», ώστε να μπορεί εύκολα να τους κατακρημνίζει και να αποκτά έτσι άλλοθι για τις δικές της αμαρτίες, καλλιεργώντας ταυτοχρόνως την ψευδαίσθηση της εξαπάτησης.
Αυτούς τους κίβδηλους αρίστους θέλουμε. Τους ίδιους με αυτούς που βλέπουμε στο καθρέφτη μας όταν δε μας βλέπει κανείς.Τους πραγματικούς άριστους τους καταδιώκουμε γιατί αντιπροσωπεύουν αυτό που δεν επιθυμούμε ή δε θα μπορέσουμε ποτέ να φτάσουμε.
´Ολα αυτά , σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική μας «κοντή» μνήμη και την αίσθηση πως πλέον ο κίνδυνος έχει απομακρυνθεί.
Ας κάνουμε όμως μιαν εξαίρεση για τον Σωτήρη Τσιόδρα. Οπωσδήποτε να μην τον θεοποιήσουμε , αλλά θα είναι ντροπή μας να τον «εξευτελίσουμε».
«Ζωή μας χάρισε» στο κάτω κάτω.
Και δεν πρόκειται να το «εξαργυρώσει» ή να ζητήσει ανταλλάγματα για αυτό.

*είναι δικηγόρος

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!