Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κέρκυρα: Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη στη Δημοτική Πινακοθήκη

Tα εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Ψυχοπαίδη “Η τέχνη ως μαχόμενη μαρτυρία – Έργα των δεκαετιών 1960 και 1970 και ο απόηχός τους” πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, παρουσία καλλιτεχνών, φιλότεχνων και πολλών μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.
 
 
Το κοινό της Κέρκυρας έρχεται για πρώτη φορά σε άμεση επαφή με το έργο του Γιάννη Ψυχοπαίδη, μέσα από την έκθεση που επιμελήθηκε η Έλενα Χαμαλίδη, Αν. Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η έκθεση εστιάζει στην καλλιτεχνική παραγωγή των δεκαετιών 1960 και 1970 – κριτικής, διαμαρτυρίας, ζυμώσεων, επανάστασης, ανανέωσης – και στην εξέλιξη των κατακτήσεων αυτής της περιόδου, στο μεταγενέστερο έργο του καλλιτέχνη.
 
Η έκθεση παρουσιάζεται στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου και θα διαρκέσει έως τις 3 Δεκεμβρίου 2023.
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες, κλειστά)
Επικ.: 26610-48690 & pinakcrf1@gmail.com
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!