Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ασπιώτης-Βάρελης: «Εχουμε ψηφισμένο προϋπολογισμό,για την καθυστέρηση κατάθεσης φταίει ο Μαχειμάρης»

Κοινό δελτίο τύπου των επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων  “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ” , “ΒΟΡΡΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ” , και εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ δημοτικών Συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, κ.κ.Ασπιώτη Σπυρίδωνα , Βάρελη Σπυρίδωνα. και Σταμάτη Πουλιάση:

Με ιδιαίτερη χαρά, αν και με  αρκετή καθυστέρηση, ανακοινώνουμε ότι ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ έχει προϋπολογισμό, και αυτός είναι ο  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης αλλά και των πέντε ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων.

Έναν προϋπολογισμό ισχυρό με διευρυμένη πλέον πλειοψηφία 23 από τους 27 Δημοτικούς Συμβούλους, μια και ψηφίστηκε και από την παράταξη του Δημάρχου κ. Γ.Μαχειμάρη. Θέλουμε σύντομα να τονίσουμε ότι η καθυστέρηση της κατάθεσης του προϋπολογισμού οφείλεται σε δυο λόγους:            

  Πρώτα από όλα, στην πολύ μεγάλη καθυστέρηση, από πλευράς Δημάρχου, της εντολής σύνταξής του  από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου  άλλα και από τους αδιανόητους χειρισμούς του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στην πρώτη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, χειρισμούς που ανάγκασαν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να μας ζητήσει νέα έγκριση, διορθώνοντας στην τελευταία συνεδρίαση στοχευμένα στοιχεία του προϋπολογισμού.

              Θέλουμε επίσης να πληροφορήσουμε τους κ.κ Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου μας, ότι μπορούν σύντομα να εισπράξουν τις πάγιες αποζημιώσεις τους αλλά και να διεκδικήσουν από το Τεχνικό Πρόγραμμα, που εγκρίθηκε αυτούσιο, τα έργα που αφορούν στιςκοινότητές  τους, και που στα δυο προηγούμενα Τεχνικά Προγράμματα δεν εκτελέστηκαν. Στη διεκδίκησή τους αυτή θα είμαστε δίπλα τους, με όποιο τρόπο χρειαστεί.

              Ενημερώνουμε ακόμα ότι οι παρεμβάσεις μας στον ψηφισμένο προϋπολογισμό , αφορούν σε τέσσερις βασικούς άξονες:

  1. Τον πολλαπλασιασμό, σε εκατοντάδες χιλιάδες€υρώ, του κωδικού των εξόδων για την τουριστική ανάπτυξη (καθαρισμοί παραλιών, ευπρεπισμοί τουριστικών οικισμών και κοινοτήτων, τουριστική προβολή, γαλάζιες σημαίες, ναυαγοσώστες , συμμετοχή σε εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις προβολής του Δήμου μας). Να υπενθυμίσουμε ότι το ποσό , που είχε εγγραφεί από το Δήμο ήταν μόλις  000 ευρώ .
  2. Την δραστική μείωση της μάστιγας των απ’ ευθείας αναθέσεων, αφήνοντας ωστόσο όλους τους κωδικούς με χρήματα, έτσι ώστε να μην “κολλήσει” καμία δραστηριότητα.
  3. Την προσθήκη κωδικών για να εξοφληθούν οι προμηθευτές αλλά και όσοι έχουν προσφέρει υπηρεσίες στο Δήμο μας, που δεν καταλαβαίνουμε γιατί τους χρωστάμε πολλά και χωρίς λόγο.
  4. Την αύξηση της δαπάνης για την ανακύκλωση, που, ενώ διαφημίζεται ως “το μεγάλο επίτευγμα της Δημοτικής Αρχής”, από την άποψη της αποτελεσματικότητας, παραμένει μικρή αλλά και αδιαφανής.

 

Δηλώνουμε, τέλος, ότι με μέγιστο αίσθημα ευθύνης αλλά και με επίγνωση του ρόλου μας:

  • Θα υπηρετούμε τον τόπο μας και θα στηρίζουμε τις καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας.
  • Θα ενώνουμε, όπου χρειάζεται, τις δυνάμεις μας,έτσι ώστε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας να αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική.
  • Συνεχίζουμε με λελογισμένα βήματα.
  • Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε.

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

 

ΣΠΥΡΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΡΕΛΗΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΟΥΛΙΑΣΗΣ             

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!