Quantcast
SLIDERΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κέρκυρα: Ο Χαλικούνας στις «13» ασφαλείς παραλίες της Ευρώπης

Τρεις ελληνικές παραλίες,μεταξύ των οποίων και του Χαλικούνα της  Κέρκυρας, περιλαμβάνει η λίστα του European Best Destinations με τις 13 ασφαλέστερες της Ευρώπης για το φετινό καλοκαίρι.

Για την κατάρτιση της λίστας χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια όπως ο χαμηλός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα ποσοστά των εμβολιασμένων και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν οι αρχές σε κάθε προορισμό.

Πως έγινε η επιλογή

Σύμφωνα με το European Best Destinations : «Αυτά τα μέρη επιλέχθηκαν επίσης με βάση το εάν έχουν μεγάλη προσφορά σε ιδιωτικές βίλες, τουριστικά διαμερίσματα και ξενοδοχεία μικρού ή μεσαίου μεγέθους με συγκεκριμένα πρωτόκολλα υγείας και δεσμεύσεις για την ασφάλεια των ταξιδιωτών, όπως ο καθαρισμός και η απολύμανση των δωματίων μετά από  κάθε διαμονή και ο σεβασμός των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης», αναφέρει το EBD,  μία ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη.

Οι παραλίες επιλέχθηκαν ανάμεσα στους προορισμούς που δεν επιβάλλουν υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη σε όσους επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, προσφέρουν μπαρ και εστιατόρια που είναι ανοικτά έως αργά ή χωρίς νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, διαθέτουν μεγάλες παραλίες και αναγνωρίζουν το εμβολιαστικό πιστοποιητικό χωρίς να απαιτούν επιπλέον τεστ κορωνοϊού.

«Για τη δική σας ασφάλεια και εκείνη των πιο ευάλωτων, σας καλούμε να προγραμματίσετε τον εμβολιασμό σας πριν πάτε διακοπές», τονίζει το EBD. «Εάν δεν θέλετε να κάνετε πολυάριθμα τεστ, παρακαλούμε να διαλέξετε προορισμούς που αναγνωρίζουν το εμβολιαστικό πιστοποιητικό, όπως η Μάλτα, η Ελλάδα και η Μαδέρα», προσθέτει.

Κατόπιν τούτων, το European Best Destinations συγκαταλέγει στη λίστα με τις ασφαλέστερες παραλίες τους Εγκρεμνούς της Λευκάδας, το Μονολίθι της Πρέβεζας και τον Χαλικούνα της Κέρκυρας.

Το δεκατριάρι των ασφαλών παραλιών

Ολόκληρη η λίστα με τις 13 ασφαλέστερες παραλίες της Ευρώπης, σύμφωνα με  το  European Best Destinations διαμορφώνεται ως εξής:

1.  Ghadira Bay, Mellieha, Μάλτα. 

2. Porto Santo Beach, Πόρτο Σάντο (Μαδέρα), Πορτογαλία. 

3. Ir-Ramla Beach, ΓκόζοΜάλτα

4. Praia Nova, Porches, Lagoa, ΑλγκάρβεΠορτογαλία

5. ΕγκρεμνοίΛευκάδαΕλλάδα 

6. Riviera Beach, Ghajn Tuffieha, Mellieha, Μάλτα

7. Las Teresitas, Santa Cruz de Tenerife, ΤενερίφηΙσπανία

8. Praia Grande, Ferragudo, Lagoa, ΑλγκάρβεΠορτογαλία

9. Ribeira Grande Beach, Σάο Μιγκέλ (Αζόρες), Πορτογαλία.

10. Μονιλίθι, Πρέβεζα, Ελλάδα.

11. Χρυσή Ακτή, Κύπρος.

12. Puerto de Tazacorte Beach, Λα Πάλμα (Κανάρια), Ισπανία.

13.  Χαλικούνας, Κέρκυρα, Ελλάδα.

Τι είναι το European Best Destinations

Eίναι ο μεγαλύτερος σε επισκεψιμότητα ταξιδιωτικός ιστότοπος, που ασχολείται με την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη. Δημιουργήθηκε το 2009 και προωθεί περισσότερους από 400 προορισμούς σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία. Εκτός από την δημιουργία ιστοσελίδων αφιερωμένων στον τουρισμό, δημιουργεί ταξιδιωτικούς οδηγούς και επί πλέον πραγματοποιεί θεματικές ψηφοφορίες, στις οποίες συμμετέχουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας. Σε αυτές παίρνουν μέρος εκατομμύρια ταξιδιώτες, που ψηφίζουν για τους αγαπημένους τους προορισμούς και το  European Best Destinations δημοσιοποιεί την λίστα με τις καλύτερες περιοχές ανά θέμα (πχ καλύτεροι προορισμοί της χρονιάς, καλύτερες αγορές, καλύτερες παραλίες, καλύτεροι προορισμοί για τις οικογένειες κλπ). Έτσι η πιο πρόσφατη ψηφοφορία αφορούσε τις ασφαλέστερες παραλίες (με τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων covid) της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται η παραλία του Χαλικούνα στην Κέρκυρα.

Η Κέρκυρα ευλογημένη από τους θεούς

Το  European Best Destinations στον ιστότοπό του κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Κέρκυρα και τον Χαλικούνα, με την εξής περιγραφή: «Ευλογημένη από τους θεούς, η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο πράσινα ελληνικά νησιά, με εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα. Η παραλία Χαλικούνας είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες σε αυτό το νησί, δημοφιλής στους λάτρεις της φύσης. Άγρια και με συνολικό μήκος 3 χιλιόμετρα,  είναι ιδανική για να τηρηθούν οι προβλεπόμενες ασφαλείς  αποστάσεις  αυτό το καλοκαίρι.

Η Ελλάδα αναφέρεται συχνά ως ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη για την  Covid-19. Έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα υγιεινής στα καταλύματα, όπως απολύμανση δωματίου, αντικατάσταση των φίλτρων κλιματιστικών στα δωμάτια, μετά από κάθε διαμονή κ.α. Η Ελλάδα επίσης ήταν πρωτοπόρος στο θέμα της αναγνώρισης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, που επιτρέπει σε όσους το έχουν να μείνουν στην Κέρκυρα, χωρίς να κάνουν επιπλέον τεστ. Οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών έχουν εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα, όπως και οι επαγγελματίες του τουρισμού, προκειμένου να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες με τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες υγιεινής. Οι περισσότεροι κάτοικοι των μικρών ελληνικών νησιών έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ στα μεγαλύτερα, όπως η Κέρκυρα έχει ξεκινήσει εμβολιαστικό πρόγραμμα με το μονοδοσικό εμβόλιο, Johnson & Johnson και μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι. Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι ανοιχτά και η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, δηλαδή δυόμιση ώρες αργότερα από άλλους τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ιταλία. Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί το μόνο, που χρειάζεται να κάνετε είναι ένα πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ-covid  72 ώρες πριν από την άφιξή σας κι έτσι δεν θα χρειαστεί να μπείτε σε καραντίνα, απολαμβάνοντας κατ΄αυτό τον τρόπο τις διακοπές σε ένα από τα ωραιότερα εκ των ελληνικών νησιών και σε μία παραλία από τις καλύτερες στην Ελλάδα».

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!