Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

Αυλωνίτης: Η άμεση καταγραφή των ζημιών θα βοηθήσει να αξιώσουμε οικονομική ενίσχυση

Δήλωση Αυλωνίτη για τις  εκτεταμένες   ζημιές που προκαλεί το νέο κύμα κακοκαιρίας στην Κέρκυρα:
 
Σημαντικές και εκτεταμένες είναι οι ζημιές που προκαλεί το νέο κύμα κακοκαιρίας στο νησί μας. 
Μέρος του τοιχίου στο Γυμναστήριο του Κερκυραϊκού κατέρρευσε, ενώ στην Ε.Ο. Γύρου Αχιλλείου και στην Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες σημειώθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις βράχων και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Παράλληλα, σημειώθηκαν πλημμύρες σε δημόσια κτίρια και υποδομές, χαρακτηριστικό παράδειγμα το σπάσιμο της δεξαμενής του Δήμου Κέρκυρας στην περιοχή του Γηροκομείου. 
 
Σε όλη την έκταση του νομού παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα με κυρίως, βέβαια στην κεντρική και τη νότια Κέρκυρα. Στην πόλη η εικόνα ειναι απoκαρδιωτική. Ανησυχούμε για τη διάχυση πληροφοριών ότι πίνακες μεγάλης αξίας που φυλάσσονται στη Δημοτική Πινακοθήκη έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, για αυτό και οι υπεύθυνοι οφείλουν να μας ενημερώσουν. 
Τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή επιχειρούν για να βοηθήσουν τους πολίτες, ενώ το δύσκολο έργο παροχής βοήθειας συνεπικουρεί και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης του παραρτήματος της Κέρκυρας.
 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι Δήμοι και η Πολιτική Προστασία επιβάλλεται να συντονίσουν τις ενέργειές τους, καθώς και να λάβουν νέα έκτακτα μέτρα, δεδομένου ότι τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο. 
 
Απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους πολίτες κατά τις μετακινήσεις τους προκειμένου να μην γίνουμε μάρτυρες ακόμα, πιο δυσάρεστων καταστάσεων κατά της ανθρώπινης ζωής. Είναι ευθύνη όλων μας, η αντιμετώπιση της καιρικής αυτής συγκυρίας με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. 
 
Η άμεση καταγραφή των ζημιών θα βοηθήσει και τους Βουλευτές να αξιώσουμε οικονομική ενίσχυση  και ό,τι άλλο απαιτείται από την κυβέρνηση. 
 
Η συνεννόηση όλως μας ειναι αναγκαία και επιτακτική.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!