Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Αυλωνίτης : “Η ακρίβεια τσακίζει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας”

“Ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει σημαντικά τα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου γεγονός που δηλώνει την παντελή απουσία της κυβερνητικής παρεμβατικότητας στο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά και στήριξής της” δηλώνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ.ΠΣ Αλ. Αυλωνίτης.
Και συνεχίζει: “Πλέον δεν μιλούμε μόνο για τα βασικά αγαθά και τα καύσιμα. Οι ανατιμήσεις διαβρώνουν όλη την οικονομική δραστηριότητα και τις συναλλαγές. Μόνον η άνοδος των τιμών στα ενοίκια και συνολικά στη στέγαση των πολιτών απορροφά πάνω από το μισό του οικογενειακού προϋπολογισμού. 
Δίχως το σχεδιασμό και την υλοποίηση περισσότερο δραστικών μέτρων στήριξης των πολιτών, το πρόβλημα θα εκτραχυνθεί. Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ως μέτρο ενίσχυσης των οικονομικών των νοικοκυριών, η μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά και συνολικά ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας που θα αντικατοπτρίζεται σε μέτρα συγκράτησης των τιμών στα τρόφιμα, στην ένδυση, στις μεταφορές και την ενέργεια μπορούν να απαλύνουν τα βάρη της ελληνικής κοινωνίας. 
Η κυβέρνηση επιτέλους, να δείξει πως πονά το λαό της και να παρέμβει με ελεγκτικό τρόπο αυτή τη στιγμή στην αγορά προκειμένου να μην αφεθεί στο έλεος των κερδοσκόπων, η τύχη των ευάλωτων νοικοκυριών. Την ώρα που φλέγεται το εισόδημά τους, η κυβέρνηση διευρύνει το πάρτι με δημόσιο χρήμα για να επεκτείνει την πελατειακή της βάση. 
Τα παραδείγματα στήριξης των πολιτών σε άλλες χώρες είναι πολλά. Αφού, η κυβέρνηση κωφεύει στις εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τουλάχιστον, ας φροντίσει σήμερα για την υιοθέτηση μέτρων που θα ενισχύουν τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης των συμπολιτών μας”.
 
 
 
 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!