Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Αυλωνίτης: “Πολιτικές ευθύνες στην ΔΕ του ΕΑΚ Κέρκυρας για την προβληματική εικόνα των αθλητικών μας εγκαταστάσεων”

 
Με εκπροσώπους των ναυταθλητικών σωματείων της Κέρκυρας συναντήθηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, και συγκεκριμένα με τον Άγγελο Εσκιτζίογλου προπονητή στην κολύμβηση του αθλητικού συλλόγου «Νηρέας», με τον Πέτρο Διαβάτη, Έφορο Υδατοσφαίρισης από τον όμιλο «ΝΑΟΚ» και τον Κώστα Τόμπρο, προπονητή στον αθλητικό σύλλογο «Ναυσίθοο», για ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με τον βουλευτή: “Κύριο αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι ανησυχίες των σωματείων σχετικά με τις συνθήκες με τις οποίες θα ξεκινήσει η νέα αθλητική χρονιά στο νησί. Ήδη, και εν μέσω πανδημίας, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων του δημοσίου αθλητικού συγκροτήματος του ΕΑΚΚ, που συγκεντρώνει τον κύριο όγκο της αθλητικής δραστηριότητας της Κέρκυρας, η κατάσταση των οποίων εκεί που δεν έχει επιδεινωθεί πολύ, όπως στο Εθνικό Στάδιο, συνεχίζει να είναι στάσιμη και απαράδεκτη. Ειδικότερα στο Κολυμβητήριο, όλα τα σοβαρά λειτουργικά θέματα και προβλήματα παραμένουν άλυτα και σε εκκρεμότητα, παρά τις κατά καιρούς πομπώδεις διαβεβαιώσεις για την επίλυση τους από την ΔΕ του ΕΑΚΚ και τον πρόεδρο της κ. Λυκούρη και ενώ σε λίγες μέρες, αρχές Σεπτέμβρη, ξεκινούν οι αθλητικές δραστηριότητες και υποχρεώσεις.
Από την πορεία των γεγονότων και την αντικειμενική εικόνα που υπάρχει σήμερα, γίνεται ξεκάθαρο ότι υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες στην ΔΕ του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου για την επιδεινωμένη, προβληματική και ανησυχητική κατάσταση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων. Το ελάχιστο που απαιτείται σήμερα είναι μια νέα Διοίκηση στο δημόσιο αθλητικό συγκρότημα, με διαφορετικό πνεύμα και νοοτροπία για την αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων.
Ο αθλητισμός ως κοινωνικό φαινόμενο και εστία κοινωνικοποίησης και διαπαιδαγώγησης ιδιαίτερα των νέων καλλιεργεί συνειδήσεις, προάγει πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά. Η Κέρκυρα παράγει αξιόλογους αθλητές και αθλήτριες. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους.
Υπενθυμίζω ότι έχω καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στην αρμόδια Υπουργό σχετικά με τα προβλήματα στο ΕΑΚΚ, η οποία θα συζητηθεί με την έναρξη των εργασιών της Βουλής”.
 
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!