Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Αυστηροποίηση ποινών για κοπή ελαιώνα αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΙΝ (vid)

Επιβολή νέων πιο αυστηρών ποινών στην κατεύθυνση πάταξης του φαινομένου της καταστρεπτικής κοπής ελαιοδέντρων, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΙΝ στη συνεδρίαση της 22ας/1/2020.

Η απόφαση

Μετά την συζήτηση στο όργανο και τη σχετική εισήγηση των κ.κ. Ιωάννου, Κουρή το Περιφ. Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε:

• Την απαγόρευση κάθε είδους επέμβασης που οδηγεί και σκοπεύει στην πλήρη καρατόμηση για την μακροπρόθεσμη ανανέωση των ελαιόδεντρων και την πλήρη εγκατάλειψη του ελαιώνα με σκοπό άλλες χρήσεις .
• Επιτρέπεται μόνο: α)το κλάδεμα διαμόρφωσης σε νεαρά δέντρα ή σε δέντρα που μετά από καρατόμηση για πλήρη ανανέωση των ελαιόδεντρων επανέρχονται στην παραγωγή, β) το αναγκαίο κλάδεμα καρποφορίας, γ) κλάδεμα ανανέωσης που όμως δεν περιλαμβάνει την μείωση του μήκους των βραχιόνων, κάτω από 40 ή 50 εκατοστά, όπως επιστημονικά περιγράφονται και γενικά όπου οι επεμβάσεις είναι οι μικρότερες δυνατές και αποσκοπούν μόνο στην άμεση ( σε μια παραγωγική περίοδο)ν αποκατάσταση της παραγωγής.
• Την πραγματοποίηση αυστηρότερων ελέγχων από τις λιμενικές, αστυνομικές και άλλες ελεγκτικές αρχές, εντός και εκτός νομού.
• Την επιβολή αυστηρότερων ποινών στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται παράβαση
• Την θεσμοθέτηση ζωνών χρήσης γης μέσω του χωροταξικού σχεδιασμού.
• Τροποποίηση του άρθρου 20 παρ. 34 εδάφιο β. η οποία σήμερα προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι 2 μήνες, με προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή 5.000, 00 ευρώ.
• Επιβολή και διοικητικής ποινής προστίμου με πράξη καταλογισμού του Δ/ντου της υπηρεσίας Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Κέρκυρας με ποσό χρηματικό ύψους 1.000.00 ευρώ ανά δέντρο.
• Σε περίπτωση υποτροπής επί της ιδίας ή άλλης έκτασης ιδιοκτησίας του αυτού ιδιοκτήτη, οι ανωτέρω ποινές και τα πρόστιμα διπλασιάζονται.

 

Ο πρόεδρος του ΠΣ  Ν. Μουζακίτης για τις αποφάσεις της χθεσινής συνεδρίασης:

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!