Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜΠΑΣΚΕΤ

Α ΕΣΚΑΒΔΕ: Εχασαν Κ.Γ.Σ.- Φαίακας  

Η εξ αναβολής 11η αγωνιστική του Β΄ομιλου ΕΣΚΑΒΔΕ, οι αγώνες της οποίας διεξήχθησαν το περασμένο Σάββατο (5/3/22) δεν ήταν ευχάριστη για το κερκυραϊκό μπάσκετ.

Αφού οι δύο ομάδες του νησιού μας, που αγωνίστηκαν, Κερκυραϊκός & Φαίακας, γνώρισαν ισάριθμες ήττες, από Παραμυθιά & Νικόπολη αντίστοιχα, ενώ ο Ιόνιος ο οποίος είχε ρεπό βρέθηκε εκτός των δύο πρώτων θέσεων της βαθμολογίας, που οδηγούν στα play off ανόδου στην Γ΄Εθνική.

Συγκεκριμένα μετά τις νίκες των Παραμυθιάς, Μολοσσών και Νικόπολης, η μεν πρώτη απομακρύνθηκε δύο βαθμούς απο την δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στην οποία έχει προκύψει τριπλή ισοβαθμία των δύο άλλων ομάδων μαζί με τον Ιόνιο. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι τέσσερις αυτές ομάδες θα διεκδικήσουν τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Το ευκολότερο πρόγραμμα όλων το έχει ο ΑΣ Μολοσσών, ο οποίος την ερχόμενη αγωνιστική παίρνει τους βαθμούς της νίκης χωρίς αγώνα, αφού ο αντίπαλός του Πρωτέας Ηγ/τσας έχει αποχωρήσει απο το πρωτάθλημα. Ενώ την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει στην Κέρκυρα τον Φαίακα.

Ο Ιόνιος έχει κατά σειρά να παίξει με τον Κερκυραϊκό και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στο ΕΑΚΚ την πρωτοπόρο Παραμυθιά, την οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να νικήσει με διαφορά επτά πόντων για να καλύψει το ντεζαβαντάζ του Α΄αγώνα.

Τέλος η Νικόπολη φιλοξενεί  στην Πρέβεζα την Παραμυθιά, σε ένα ντέρμπι “ζωής και θανάτου”. Εάν οι Θεσπρωτοί πάρουν τη νίκη εξασφαλίζουν μαθηματικά την συμμετοχή τους στα play off σε διαφορετική περίπτωση όλα θαν παιχτούν την τελευταία αγωνιστική στην Κέρκυρα.

Να σημειωθεί ότι ο Ιόνιος σε περίπτωση ισοβαθμιών (μπορεί να προκύψει τετραπλή) υστερεί έναντι των Μολοσσών, που φαίνεται να είναι η ομάδα, που βρίσκεται με το ένα πόδι στα play off, αντίθετα υπερτερεί της Νικόπολης, ενώ με την Παραμυθιά, όπως προαναφέρεται, όλα θα κριθούν στο φινάλε.

 

 

Α ΕΣΚΑΒΔΕ -Β ΟΜΙΛΟΣ

Η εξ αναβολής 11η αγωνιστική

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΓΣ-ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 49-74

ΣΚ ΝΙΚΟΠΟΛΗ-ΦΑΙΑΚΑΣ 85-50

ΘΡΥΛΟΣ -ΑΣ ΜΟΛΟΣΣΩΝ 52-76

ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓ/ΤΣΑΣ-ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΣ 0-20 (α.α.)

ΡΕΠΟ: ΙΟΝΙΟΣ

 

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 27 (14 αγ)

ΑΣ ΜΟΛΟΣΣΩΝ 25 (14 αγ)

ΙΟΝΙΟΣ 25 (14 αγ)

ΣΚ ΝΙΚΟΠΟΛΗ 25 (14 αγ)

ΦΑΙΑΚΑΣ 20 (15 αγ)

ΘΡΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 20 (15 αγ)

ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 19 (14 αγ)

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ 17 (14 αγ)

ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓ/ΤΣΑΣ –

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓ/ΤΣΑΣ έχει αποχωρήσει απο το πρωτάθλημα.

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!