Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βίντεο – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από την «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ»

26 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη συμπληρώνονται τη Δευτέρα

Την προσεχή Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, συμπληρώνονται 26 χρόνια από την απώλεια ενός σπουδαίου Έλληνα. Αυτός ήταν ο Μουσικοσυνθετης Μάνος Χατζιδακις. Ήταν ο άνθρωπος που έγινε ο μελωδός των ονείρων, ο εκπρόσωπος των ανθρώπων, που κατάφερε να εκφράσει την ευαισθησία των καιρών και όχι να κολακεύσει τις συνήθειες των καιρών και των μαζών. Ο Χατζιδακις πέτυχε να κάνει το τραγούδι ιερό κείμενο και κοινωνικό λειτούργημα. Γι’ αυτόν το τραγούδι μετετράπη σε μαγική στιγμή με μια τέλεια σύζευξη λέξεων και μουσικής, την οποίαν πέτυχε με ένα μοναδικό τρόπο σε όλα του τα έργα. Μέσα από τον Χατζιδακι ανακαλύψαμε την κοινή γλώσσα των ανθρώπων και τη γλώσσα των ήχων και των εικόνων. 

Με την αφορμή λοιπόν της επετείου της απώλειας αυτού του σπουδαίου ανθρώπου και συνθέτη, η Φιλαρμονική μας παρήγαγε διαδικτυακό βίντεο με θέμα: «26 χρόνια μετά…».

Πρόκειται για μια βιντεοσκοπημένη εκδήλωση – αφιέρωμα στο Μανο Χατζιδακι, στην οποίαν θα ακουστούν τραγούδια του, σε μεταγραφή, από το σύνολο χάλκινων και ξύλινων πνευστών της Φιλαρμονικής Εταιρείας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», σε διεύθυνση αντίστοιχα του Αρχιμουσικού κ. Σωκράτη Άνθη και του αν. Αρχιμουσικού κ. Σπύρου Ρούβα, όπως επίσης και απαγγελία κειμένων και ποιημάτων του, από τον ηθοποιό κ. Σπυρο Βεργή. Το διαδικτυακό αυτό βίντεο, θα δημοσιευτεί το πρωί της Δευτέρας 15/06/2020 σε όλα τα επίσημα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Φιλαρμονικής, ταυτόχρονα θα δημοσιευτεί στο “YouTube”, ενώ θα διανεμηθεί και σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, ώστε όλο το Κερκυραϊκό κοινό να έχει πρόσβαση σε αυτήν.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Τριβιζας

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!