Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Βορράς Επανίδρυση: “Μαχειμάρης και Παπαδάτος με μαφιόζικο τρόπο αποφάσισαν αναμόρφωση προϋ/σμού για τα απορρίμματα”

Μια καταγγελτική ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική Παράταξη “Βορράς Επανίδρυση” εναντίον του δημάρχου Γ. Μαχειμάρη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Παπαδάτου για την απόφαση που έλαβαν περί της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για 250.000€ σε απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο για την μεταφορά των απορριμμάτων.

Η ανακοίνωση της παράταξης

Ύποπτοι χειρισμοί του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας και του Δημάρχου Γιώργου Μαχειμάρη. Η συστηματική άρνηση της Δημοτικης Αρχής και του Προέδρου προσωπικά να συγκαλέσουν Δημοτικό Συμβούλιο για ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ σημαντικό θέμα , αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου, αποτελεί σκανδαλώδη, διαβλητή μα κυρίως ύποπτη συμπεριφορά, μιας και πρόκειται για περίπου 1.000.000,00€ συνολικά που καλείται ο δημότης να πληρώσει.
Έξευτελίζοντας το ΔΣ, αντί ως όφειλε και μετα απο τη νέα υπουργική απόφαση, να προχωρήσει σε δια ΖΏΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ για τη συζήτηση του θέματος, με μαφιόζικο τρόπο, και μεθόδους που παραπέμπουν σε φασιστικό μοντέλο διακυβέρνησης αποφάσισαν με 9 παρόντες (δια τηλεφώνου), και χωρίς να επικοινωνήσουν καθόλου με τους 18 υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, προχώρησαν σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού για 250.000,00€, τα οποία θα δοθούν σε ιδιώτη εργολάβο χωρίς διαγωνισμό. Αυτός ήταν ο στόχος , τον οποίο με σκοπούμενο κυνισμό υπηρέτησαν.
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:
1. Ζητάμε πολύ καιρό τώρα να γίνει αναλυτική συζήτηση για τα σκουπίδια, και δεν έχει γίνει ποτέ, ενώ η Δημοτική Αρχή γνωρίζει εδώ και 2 χρόνια ότι θα γίνει η μεταφορά τους εκτός Νομού, και δεν έχει προχωρήσει στην απορρόφηση των 700.000,00€ για την δημιουργία κλειστού σταθμού μεταφόρτωσης, με
αποτέλεσμα να δίνεται άγνωστο χρηματικό ποσό σε ιδιώτη χωρίς διαγωνισμό για το σκοπό αυτό. Πολύ καλή συμφωνία για τον ιδιώτη, εις υγείαν των δημοτών που πληρώνουν τα τέλη καθαριότητας, ενώ αν υπήρχε δικός μας σταθμός δεν θα πλήρωναν τίποτα.
2. Ενώ έχει συμφωνήσει εδώ και έναν χρόνο τα σκουπίδια να πάνε στην Πάλαιρο με 70.00€ ο τόνος, όπως κατ’ επανάληψιν έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο Δήμαρχος, έχει καθυστερήσει ΣΚΌΠΙΜΩΣ και ΔΟΛΙΩΣ τον διεθνή διαγωνισμό για την μεταφορά κατά τουλάχιστον 6 μήνες, με αποτέλεσμα να οδηγεί τον Δήμο με ΚΑΤΕΠΕΊΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΕΣ σε απευθείας ΑΝΑΘΈΣΕΙΣ, τεράστιων ποσών χωρίς διαγωνισμό, με οτι αυτό μπορεί να σημαίνει για την διαφάνεια και την χρηστή και αδιάβλητη διαχείριση των οικονομικών του  Δήμου μας.
3. Θέλουμε να μας εξηγήσει πως από τα 70,00€ ο τόνος έφτασε στα 105,00€ που αθροιστικά (προσωπικό, καύσιμα, αναθέσεις συγκομιδής , Πάλαιρος κλπ.) μας παραπέμπει σε κόστος 400,00€ ο τόνος για την συνολικη διαχείριση των σκουπιδιών στο Δήμο. Χρηματικό ποσό που σύντομα θα μετακυλιστεί σε δημοτικα τέλη που θα πληρώσουν οι δημότες μας τώρα και για πολλά χρόνια.

4. Να μας απαντήσει επιτέλους, γιατί μετά από 2 χρόνια η Δημοτική Ενότητα Θιναλίου πληρώνει σχεδον διπλάσια δημοτικά τέλη για την καθαριότητα και τον φωτισμό, καθώς επίσης και το νερό μαζί με την Δημοτική Ενότητα Κασσωπαίων. Που είναι η ισονομία και η ισοκατανομή των βαρών στον Δήμο
μας; Κλείνουμε απορώντας ειλικρινά με το πως εκλαμβάνουν οι Σύμβουλοι της συμπολίτευσης αυτού του είδους τις συμπεριφορές και καλύτπουν με την στάση τους , τόσο εξευτελιστικές τακτικές για τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου , που επιλέγει ο Πρόεδρος κ.Παπαδάτος , προφανώς κατ’ εντολήν του κ. ΜΑΧΕΙΜΑΡΗ.
Ενημερώνουμε ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ
ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ
ΖΗΤΩΝΤΑς ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ.
Για την Δημοτική Παράταξη
ΒΟΡΡΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ
Ο επικεφαλής
Σπύρος Βάρελης

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!