Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Βόρεια Κέρκυρα: Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο! (φωτο-video)

Σε δράσεις ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην βόρεια Κέρκυρα, οι μαθητές της οποίας ανέρχονται σε 620, προχωράει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, με σκοπό την αποφυγή και τον περιορισμό, αν όχι την εκμηδένιση, των τροχαίων ατυχημάτων, στοχεύοντας ωστόσο στους οδηγούς μεταξύ 15 και 30 ετών. Πρόκειται για μια συνεργασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, του ινστιτούτου οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Ιονίων νήσων, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, καθώς και της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοικήσεις των Ιονίων νησιών. Η πρωτοβουλία ανήκει στο δήμαρχο Γιώργο Μαχειμάρη και τη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις θα γίνουν την εβδομάδα 21 Μαρτίου με 8 Απριλίου και 9 Μαΐου με 13 Μαΐου.

Η Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Σπυριδουλα Κόκκαλη

Αναλυτικά:

Την εβδομάδα Δευτέρα 21 Μαρτίου με Παρασκευή 8 Απριλίου θα γίνει διανομή φυλλαδίου στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και συγκεκριμένα στα Γυμνάσια

Αμφιπαγιτών – Περουλάδες

Καρουσάδων

Θιναλίων – Αχαράβη

Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Κασσιώπης

Γυμνάσιο και Λύκειο Αγρού

Αλλά και στις διασταυρώσεις του Δήμου

 

Την εβδομάδα Δευτέρα 19 Μαΐου με Παρασκευή 13 Μαΐου γίνουν τα εξής:

Πενθήμερη δράση του ινστιτούτου Πάνος Μυλωνάς στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την χρήση προσομοιωτών και ημερίδες με ομιλίες από τον διευθυντή της αστυνομίας, το διοικητή της πυροσβεστικής, εκπρόσωπο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και ειδικό επιστήμονα του ινστιτούτου Πάνος Μυλωνάς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Ο δήμαρχος Γ. Μαχειμάρης, η δημοτική αρχή και η αντιδήμαρχος Σπυριδούλα Κόκκαλη εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους τους φορείς και τους διευθυντές των σχολείων για την άμεση ανταπόκριση τους στις δράσεις αυτές αλλά και για την άψογη συνεργασία και εκφράζουν την ελπίδα να μη θρηνήσουμε πότε άλλα θύματα στην άσφαλτο.

 

 

 

Ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος

 

 

 

 

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, Θεόφιλος Μελεγγίδης

 

Ο Διοικητής της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, Νίκος Κολοβός

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου, με τη σειρά, σε δηλώσεις προχώρησαν η ανττιδήμαρχος κυκλικής Οικονομίας Βόρειας Κέρκυρας Σπυριδούλα Κόκκαλη, η πρόεδρος του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Μυλωνά, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Πέτρος Αγγελόπουλος, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Κέρκυρας Θεόφιλος Μελιγγίδης και ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κέρκυρας Νίκος Κολοβός.

 

 

Το δυστύχημα του Πάνου Μυλωνά, αφορμή για τη δημιουργία του Ινστιτούτου

 

Τέλος, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Βασιλική Μυλωνά, αναφέρθηκε, εμφανώς συγκινημένη, στη θλιβερή επέτειο του χαμού του γιου της σε τροχαίο, όπου αποτέλεσε και την αφορμή για τη δημιουργία του Ινστιτούτου.

Αφορμή για την δημιουργία του Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης για την οδική ασφάλεια και την πρόληψη – μείωση των τροχαίων ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνά» αποτέλεσε η τραγική και άδικη απώλεια του Πάνου Μυλωνά, ενός νέου, με εξαίρετο ήθος, τεταρτοετή φοιτητή του τμήματος μηχανολόγων και αεροναυπηγών μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και συντάκτη του ειδικού τύπου του αυτοκινήτου, που έχασε τη ζωή του σε ηλικία 22 ετών σε τροχαίο δυστύχημα το μεσημέρι της 22ας Μαρτίου 2004, ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει τα μαθήματα του στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του, που καθιέρωσε υποτροφία στη μνήμη του, «υπήρξε φοιτητής εξαίρετο ήθος, πολλά υποσχόμενος στο χώρο της τεχνολογίας και της δημοσιογραφίας, ιδιαίτερων ικανοτήτων, με πολλαπλά ενδιαφέροντα και η απώλεια του αποτέλεσε πλήγμα για την πανεπιστημιακή κοινότητα».

«Η πρωτοβουλία αυτή που ξεκίνησε από ένα τραγικό γεγονός ελπίζουμε να γίνει ένα μέσο βελτίωσης των συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας. Ας σημάνει ο άδικος χαμός ενός νέου με αξίες, με σεβασμό στον άνθρωπο και αγάπη για τη ζωή, την έναρξη της ενεργούς συμμετοχής. Ας γίνει απώλεια του Πάνου αφορμή για λιγότερους θανάτους στους δρόμους», σημείωσε η μητέρα του.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!