Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Απεργία οικοδόμων Κέρκυρας: Δεν έπεσε ούτε «καρφί» στα μεγάλα εργοτάξια Corcyra και πρώην Club Med

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η σημερινή απεργία του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων Κέρκυρας, που συμμετείχε στο πλαίσιο της πανελλαδικής. Σύμφωνα με το μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, εργατοτεχνιτών Ελλάδος και γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, Γιάννη Λασθιωτάκη, η συμμετοχή ήταν σχεδόν καθολική, με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Αρκεί να λάβει υπόψη του κανείς, πως στα δυο μεγάλα εργοτάξια αυτής της περιόδου, στα ξενοδοχεία Corcyra και πρώην Club Med, δεν έπεσε ούτε καρφί, αφού οι οικοδόμοι και οι εργατοτεχνίτες απήργησαν, διεκδικώντας ένσημα, κλαδική σύμβαση εργασίας και μεροκάματο αξιοπρέπειας.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Λασθιωτάκης ανέφερε τα εξής:

«Μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης για τον σχεδιασμό δράσεων για την Πρωτομαγιά αλλά και για τις έξι του Απρίλη  Ο σύνδεσμος εργατοτεχνιτών οικοδομών και συναφών επαγγελμάτων προχώρησε σε απεργία κατά την χθεσινή ημέρα με μεγάλη επιτυχία, καθώς από νωρίς τα ξημερώματα οι φρουρές του σωματείου βρέθηκαν έξω από τα δύο μεγάλα εργοτάξια στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου Corcyra αλλά και στο πρώην club Med όπου η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν αποφασιστική, αφού και στα δύο εργοτάξια δεν έπεσε ούτε «σφυριά». Είναι πολύ ενθαρρυντικό μπροστά στους αγώνες που έχουμε να δώσουμε ,  διότι είναι πολύ οξυμένα τα προβλήματα του κλάδου αλλά και όλων των εργαζομένων. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το ζήτημα της ασφάλισης, αφού μπορεί να έχει παρέλθει η κρίση που είχε «γονατίσει» τον κλάδο, αλλά αυτό που δεν έχει αλλάξει, με δεδομένο ότι ο κλάδος ανακάμπτει, είναι τα μεροκάματα και το ζήτημα της ασφάλισης. Υπάρχουν οικοδόμοι που ασφαλίζονται με το χαμηλότερο ένσημο των 27€, υπάρχουν έργα που γίνονται με άδειες μικρής κλίμακας ενώ πρόκειται για τεράστια έργα ,με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν  τα αναλογικά ένσημα. Μεγάλο ζητούμενο είναι η ασφάλιση των εργαζομένων. Από τη στιγμή που υπάρχει πολλή δουλειά στην Κέρκυρα στο κλάδο μας, θα αναμετρηθούμε, από τη στιγμή που τα αποτελέσματα των αγώνων μας είναι ενθαρρυντικά και θα επιμείνουμε ιδιαίτερα στο ζήτημα της κλαδικής σύμβασης

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!