Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Γαλιατσάτος “λάβρος” κατά Κράτσα για υδατοδρόμια & “οικειοποίηση έργων”

Σαφείς αιχμές κατά της σημερινής περιφερειακής αρχής για μια σειρά θεμάτων όπως υδατοδρόμια, Βίλα Ρόσσα , πρόγραμμα ΤΕΒΑ άφησε ο πρ. περιφερειάρχης ΙΝ, επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ, Θ. Γαλιατσάτος στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου. Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε για την υπόθεση των υδατοδρομίων, ενόψει και της aυριανής συζήτησης στο περιφερειακό συμβούλιο επί της προγραμματικής σύμβασης.

Ο Θ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στο θέμα της κατασκευής και λειτουργίας των υδατοδρομίων στα νησιά του Ιονίου, τονίζοντας ότι  “ενώ υπήρχε σύμβαση για τα υδατοδρόμια από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ, η νυν περιφερειακή αρχή προωθεί νέα σύμβαση, με εμπλοκή και ιδιωτικής εταιρείας. Σύμφωνα με τις συμβάσεις που είχε υπογράψει η περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ, το κόστος των 5 υδατοδρομίων (Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος) ανήρχετο στα 755.000 €. Παρόμοια σύμβαση είχε υπογραφεί τον Ιούλιο 2019 από τον ΟΛΚΕ για επίσης 5 υδατοδρόμια στα Διαπόντια νησιά και την γειτονική Ιταλία, με κόστος 715.000 €. Για τα ίδια 5 υδατοδρόμια της ΠΙΝ, σύμφωνα με τη νέα σύμβαση που προωθεί η περιφερειακή αρχή Κράτσα, το κόστος εκτινάσσεται στα 3.056.290 € Από χρυσάφι θα τα φτιάξετε τα υδατοδρόμια κα Κράτσα; αναρωτήθηκε ο Θ. Γαλιατσάτος”.

“Οικειοποιείται τα έργα άλλων”.

Ο Θ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε επίσης σε έργα που παρέλαβε και προωθεί  η νέα περιφερειακή αρχή,  τονίζοντας ότι “προσπαθεί  για επικοινωνιακούς λόγους εντυπώσεων, να τα οικειοποιηθεί ως δικά της έργα. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Θ. Γαλιατσάτος ανέφερε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ, το οποίο με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της η κ. Κράτσα παρουσιάζει ως δικό της έργο, παραγνωρίζοντας τις επί χρόνια ενέργειες της περιφερειακής αρχής της ΑΝΑΣΑ. Οικειοποιούνται επίσης την προώθηση της αναστήλωσης και αναβάθμισης της Villa Rosa, έργο για το οποίο η νέα περιφερειακή αρχή παρέλαβε από την περιφερειακή αρχή ΑΝΑΣΑ μελέτη, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις, χρηματοδότηση, και η μόνη ενασχόλησή της κ. Κράτσα με το έργο ήταν η (υποχρεωτική) υπογραφή της πράξης ένταξης στο ΕΣΠΑ”.

“Η κ. Κράτσα προτάσσει το κομματικό συμφέρον ”

“Όλη η Δυτική Ελλάδα”, επεσήμανε ο Θ. Γαλιατσάτος, συμπεριλαμβανομένων των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, Καλαμάτα, Πάτρα, Πύργος, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, πολίτες και φορείς,” βρέθηκαν στην συγκέντρωση στο Βουπράσιο, διαμαρτυρόμενοι για την ακύρωση της έναρξης κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία-Τσακώνα από την κυβέρνηση της ΝΔ, απαιτώντας την άμεση επανέναρξη των εργασιών σ’ ένα δρόμο-καρμανιόλα. Η μόνη που έλειπε και έλαμψε δια της απουσίας της ήταν η ΠΙΝ και η κ. Κράτσα! Οι Ζακυνθινοί και οι Κεφαλλονίτες ζητούν εξηγήσεις. Η κ. Κράτσα προτάσσει το κομματικό συμφέρον, τη στοίχισή της με την κυβέρνηση της ΝΔ και με τους υπουργούς κ.κ. Α. Γεωργιάδη και Κ. Καραμανλή, έναντι των ζωτικών αναγκών των πολιτών και της κοινωνίας των Ιόνιων Νησιών”.

 “Εςπιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων”

Τέλος ο Θ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στο θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων στην Περιφέρεια Ιονίων. Οπως είπε:  “Ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει λάβει απόφαση να στηρίξει την προσπάθεια ομάδας συμβασιούχων που εργάζονται στην ΠΙΝ να διεκδικήσουν και δικαστικά την χρονική επέκταση των συμβάσεών τους, η περιφερειακή αρχή την ημέρα της εκδίκασης παρευρίσκεται στο δικαστήριο μέσω δικηγόρου και πρωταγωνιστεί κατά της ανανέωσης των συμβάσεων αυτών! Πρόκειται για μέγιστη υποκρισία της περιφερειακής αρχής, και ταυτόχρονα πρόκειται για παραβίαση της νομιμότητας, η οποία επιτάσσει την εφαρμογή των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου από την διοίκηση”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!