Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Γαλιατσάτος: Πρόταση περιφερειακού δημοψηφίσματος για τους υδρογονάνθρακες

ΚΕΡΚΥΡΑ – Την θετική στάση στην άντληση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο από τις παρατάξεις Κράτσα, Σπυρου και Αλεξάκη στη θυελλώδη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, σχολίασε με ανάρτηση του ο πρώην περιφερειάρχης επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θεόδωρος Γαλιατσατος. 

Η δήλωση 

Η συμμαχία Κρατσα-Σπυρου-Αλεξάκη είπε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην άντληση υδρογονανθράκων. Αρνήθηκαν το Δημοψήφισμα που πρότεινε η ΑΝΑΣΑ.

Ουδεμία ευαισθησία από την συμμαχία Κράτσα-Σπυρου-Αλεξάκη ,στις αιτιάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και του δυναμικού κινήματος κατά των εξορύξεων μετά από μια πολύωρη και θυελλώδη συνεδρίαση του ΠΣ Ιονίων Νήσων.

Η θέση της ΑΝΑΣΑ ,όπως κατατέθηκε και αναλύθηκε στην συνεδρίαση του ΠΣ στο Αργοστόλι:

Η ΑΝΑΣΑ προτείνει στο ΠΣ Ιονίων Νήσων να τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι στην προοπτική άντλησης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Η μη αναφορά στις υπογραφείσες συμβάσεις παραχώρησης ότι ο εκμεταλλευτής βαρύνεται αποκλειστικά με την δαπάνη αποκατάστασης της όποιας ζημίας ΄ήθελε προκληθεί στην τοπική οικονομία και το περιβάλλον, η επί θύραις πλήρης ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ως του δημόσιου βραχίονα στις αντλήσεις, επιτείνουν ακόμη περισσότερο την ανησυχία για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις.

Η ΑΝΑΣΑ τέλος, προτείνει στο ΠΣ να αποφασίσει την διεξαγωγή περιφερειακού δημοψηφίσματος κατ εφαρμογή των σχετικών άρθρων του ν. 4555/2018 (“Κλεισθένης”), ώστε να αποφανθεί δημοκρατικά και κυρίαρχα ο λαός των Ιονίων Νήσων.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!