Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Συγκεντρώνει βραβεία ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας : Απέσπασε ακόμη ένα για την ανακύκλωση

Ακόμη ένα βραβείο προστέθηκε μέσα σ ένα χρόνο -το τρίτο- στο Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας για την ανακύκλωση και τις δράσεις της Κυκλικής Οικονομίας,

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας είναι ο μόνος νεοσύστατος δήμος στο σύνολο των 31 που βραβεύτηκαν το Σάββατο 20 Μαρτίου 2022 στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς Έκθεσης «Verde.tec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος που διεξήχθη στο MEC Παιανίας

Πρόκειται για το 2022 Greek Green Award «ΕΘΕΛΟΝΤΗ» στην κατηγορία «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ». Το βραβείο παρέλαβαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης και η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής  και Δημοσίων Σχέσεων κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη.

Η Verde.tec είναι η  μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τεχνολογιών περιβάλλοντος που διεξάγεται στην χώρα μας, ενώ το τριήμερο διεξαγωγής της από Παρασκευή 18 – Κυριακή 21 Μαρτίου, περισσότεροι από 220 ομιλητές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να αναδείξουν κάθε πτυχή για θέματα αιχμής που απασχολούν τον τομέα του περιβάλλοντος. Παράλληλα, επιστήμονες, εξειδικευμένες εταιρείες και φορείς από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έδωσαν απαντήσεις και λύσεις  μέσα από 32 ημερίδες και workshop.

Η  Αντιδήμαρχος κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη παρουσίασε τις δράσεις της κυκλικής οικονομίας  που υλοποιούνται στον δήμο  Βόρειας Κέρκυρας  από το 2019 ως και σήμερα με την ανάπτυξη και λειτουργία 130 γωνιών ανακύκλωσης 4 ρευμάτων και άνω, στο δίκτυο, στα σχολεία και στα ξενοδοχεία, αναδεικνύοντας τα 3Rs του περιβάλλοντος Reduce( Μειώνω), Reuse (Επαναχρησιμοποιώ), Recycle (ανακυκλώνω). Στα εγκαίνια της Verde.tec παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν μεταξύ άλλων: Ο Γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Μανώλης Γραφάκος, βουλευτές, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!