Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιώργος Χατζηνάσιος: Δικαιώθηκα που παρουσίασα στο Ηρώδειο την Αγάθη Κοσκινά και τον Σπύρο Κλείσσα

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς, σε μία συγκλονιστική βραδιά, με ένα κοινό που από την αρχή τις συναυλίας μέχρι το τέλος, δε σταμάτησε να τραγουδάει τα τραγούδια του.

Η βραδιά, που ήταν αφιερωμένη στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, εμπεριείχε την παρουσίαση τραγουδιών του σπουδαίου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα, στιχουργού, σεναριογράφου, δημοσιογράφου και ακαδημαϊκού, σε μουσική Μάνου Χατζηδάκι και Σταύρου  Ξαρχάκου, που με τεράστια άνεση  βιρτουόζου πιανίστα καθώς είναι ο Γιώργος Χατζηνάσιος, εκτέλεσε. Άλλωστε ο Γιώργος Χατζηνάσιος έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι τιμάει μέσα από τις συναυλίες κατά καιρούς όλους τους Έλληνες συνθέτες.

 

Για δεύτερη φορά  ο Γιώργος Χατζηνάσιος  παρουσίασε την κόρη του Μαργαρίτα Χατζηνάσιου, η οποία ζει και κάνει καριέρα στο εξωτερικό με το όνομα  Margo Nancyfor,  εκτελώντας τα κινηματογραφικά του έργα σε δύο πιάνα . Η στιγμή  και  η εικόνα ήταν μαγική και άκρως συγκινητική, καθώς και η παινιστική επιδεξιότητα της Margo Nancyfor  και ο κόσμος αγκάλιασε με το θερμόμετρο χειροκρότημά του αυτή την σύμπραξη.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τα τραγούδια που τον έχουν κάνει να χαρακτηρίζεται  εκ των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών τα οποία απέδωσαν ο Σπύρος Κλείσσας και η Αγάθη Κοσκινά, καθώς και τα τραγούδια του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Άκρως τιμητικό ήταν το σχόλιο του Γιώργου Χατζηνάσιο όταν αναφέρθηκε στους ερμηνευτές του Σπύρο και Αγάθη, λέγοντας ότι δικαιώθηκε που τους παρουσίασε στο Ηρώδειο στα 50 χρόνια μουσικής ιστορίας του.

Κορυφαία στιγμή ερμηνευτικά για το Σπύρο Κλείσσα όταν απέδωσε το κομμάτι “Μονόγραμμα” σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, που καθήλωσε το κοινό με την ερμηνευτική του δεινότητα, σε ένα ομολογουμένως δύσκολο κομμάτι τεχνικά και ερμηνευτικά.

Η Αγάθη Κοσκινά που έχει φιλοξενηθεί είτε σαν ερμηνεύτρια, είτε σαν μαέστρος πολλές φορές στην περιοχή, εκτέλεσε το κομμάτι “Κεκλεισμένων των θυρών” για δεύτερη φορά μετά την πρώτη του εκτέλεση από την Αλέξια το 1994. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό συνθετικά κομμάτι, που η ερμηνεύτρια απέδωσε με ήχο ψυχής και που όπως χαρακτηριστικά λέει ο συνθέτης, μοιάζει με μικρό μονόπρακτο, και που κυριολεκτικά  το κοινό την αποθέωσε με  το θερμότερο χειροκρότημα του.

Η συναυλία ήταν μία συνδιοργάνωση της περιφέρειας Αττικής με το Δήμο Κηφισιάς, την βράδια παρουσίασε η δημοσιογράφος Νίνα Βλάχου, το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ο τέως Δήμαρχος κ. Αχιλλέας Κουρέπης, ο ερμηνευτής Μιχάλης Βιολάρης,  καθώς και πολλοί πολιτικοί άρχοντες και επιφανείς πολίτες της περιοχής.  

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!