Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία της Συμφωνικής του Μουσικού Σχολείου και του Ωδείου Κέρκυρας με την Ιωάννα Βλάχου

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας με τη συμμετοχή μουσικών του Ωδείου Κερκύρας θα παρουσιάσουν γνωστούς Έλληνες συνθέτες στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής στο Παλέρμο (Ιταλία).
Στη μουσική ερμηνεία η Ιωάννα Βλάχου με τη συνοδεία στο πιάνο του Σπύρου Κοντζιάλη και υπό τη διεύθυνση ορχήστρας του Σπύρου Ράλλη.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αίθουσα συναυλιών του Πανεπιστημίου.

Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας ιδρύθηκε το 1991 και αποτελεί ίσως τον πιο δημοφιλή και εξωστρεφή φορέα της δημόσιας εκπαίδευσης του νησιού. Μαθητές και μαθήτριές του τροφοδοτούν το μουσικό γίγνεσθαι του τόπου, στελεχώνουν ορχήστρες και χορωδίες ανά την Ελλάδα, διαπρέπουν ως καλλιτέχνες και μαέστροι στο εσωτερικό και εξωτερικό, αλλά κυρίως μαθαίνουν να ζουν και να εκφράζονται μέσα από τη μουσική. Το σχολείο, στα 31 χρόνια λειτουργίας του, έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις καλλιτεχνικού και κοινωνικού χαρακτήρα με παραστάσεις στο εξωτερικό (Ιταλία, Βουλγαρία κ.α.) και έχει αποσπάσει πολλές τιμητικές διακρίσεις και πρώτα βραβεία σε πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες.

Το Ωδείο Κερκύρας ιδρύθηκε το 1894. Είναι το δεύτερο παλαιότερο εν ενεργεία ωδείο στη χώρα μας και ένα από τα παλαιότερα πνευματικά ιδρύματα, βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών το 1997 για την προσφορά του. Η ορχήστρα του έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως στο Castel Nuovo (Νάπολη) και San Giorgio dei Greci (Βενετία). Έχει παρουσιαστεί στη Βουλή των Ελλήνων. Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο Κριτικών Μουσικής και Θεάτρου ως καλύτερος πολιτισμικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στην περιφέρεια. Το 2019 το Ίδρυμα Τζίνα Μπαχάουερ – Νικολάου Δούμπα βράβευσε με τη σειρά του το Ωδείο Κερκύρας ως καλύτερο περιφερειακό πολιτιστικό ίδρυμα. Το Ωδείο Κερκύρας, αποτελεί ένα ορόσημο στην ιστορία της Ελληνικής Μουσικής. Στη διάρκεια της υπεραιωνόβιας παρουσίας του φοίτησαν στις τάξεις του πολλοί μετέπειτα καταξιωμένοι μουσικοί που διέπρεψαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Ιωάννα Βλάχου ασχολείται με τη μουσική από παιδί, καθώς είχε πολλά ερεθίσματα από παιδί– οι γονείς της διατηρούσαν χρόνια δισκοπωλείο στην Κέρκυρα. Ο πατέρας της υπήρξε μουσικός, ραδιοφωνικός παραγωγός, καθώς και συλλέκτης – ερευνητής της παραδοσιακής, κερκυραϊκής μουσικής. Σπουδές ξεκίνησε στα 13, στο κλασικό τραγούδι. Κι από εκεί άρχισε να θεμελιώνεται μια πιο ουσιαστική σχέση, η οποία σταδιακά αναπτύχθηκε σ’ ένα ευρύ μουσικό πεδίο, πάνω στο τρίπτυχο κλασικό – έντεχνο –ελαφρολαϊκό. Από το 2010 μπήκε και στη δισκογραφία με το CD Κάτι έχει αλλάξει με ένα δικό της τραγούδι, το ομώνυμο και επανεκτελέσεις γνωστών επιτυχιών. Το 2016 ακολούθησε η Γραφή Καθαρή – όπου μάλιστα, υπάρχει κι ένα ντουέτο με τον Χρήστο Θηβαίο. Το 2020 κυκλοφόρησαν Τα Κρυμμένα, Εχει συνεργαστει με μεγάλους ελληνες συνθέτες και τραγουδιστές.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!