Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Γ. Καλούδης: Δύο κτίρια υπό κατάρρευση- Έπαυλη Πετσάλη και κτίριο Ασάνη

Σε δύο υπό κατάρρευση κτίρια που βρίσκονται στα πλέον πολυσύχναστα σημεία της Κέρκυρας, αναφέρεται με νέα ανακοίνωση του ο επικεφαλής παράταξης Γιώργος Καλούδης. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Μήπως η ασφάλεια των πεζών, των πολιτών πρέπει να είναι η πρώτη  προτεραιότητα των κρατικών και  αυτοδιοικητικών αρχών ;  Μήπως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας και αποτροπής βαδίσματος ή συγκέντρωσης πολιτών δίπλα σε  υπό κατάρρευση κτίρια ;

 Στη 1η δέσμη φωτογραφιών  είναι η υπό εμφανέστατη  κατάσταση κατάρρευσης  ανά πάσα στιγμή  Έπαυλη Πετσάλη. Ιδιοκτησίας του Δήμου. Έναντι του Ορφέα και έναντι του εγκαταλελειμμένου Δημοτικού Θεάτρου Φοίνικα! Καμμία ενέργεια επί 3 χρόνια της εξουσιαστικής ομάδας Υδραίου για επισκευή της. 

Στη 2η δέσμη φωτο είναι το 6όροφο  κρατικό κτίριο δίπλα στο San Giacomo. Έτοιμο για κατάρρευση. 

  Η απερχόμενη   Δήμαρχος κ. Υδραίου πονηρόκουτα  έφερε θέμα να το αγοράσει ο Δήμος έναντι περίπου 4-5 εκατομμυρίων ευρώ για να το δώσει σε ιδιώτη. Το κτίριο αυτό εάν καταρρεύσει και μάλιστα σε ημέρες συγκέντρωσης πληθυσμού όπως στις γιορτές θα προκαλέσει μέγα θρήνο.

Ο Αντιδήμαρχος  Πολεοδομίας και πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα κ. Μίμης Κατέχης  2 φορές μίλησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τόνισε τον κίνδυνο ευθυνών από πραγματικό κίνδυνο κατάρρευσης. Στο τέλος ψήφισε contra στη τοποθέτησή του δηλ ψήφισε τη κατ΄αρχήν αγορά του 6όροφου ερειπίου υπήκων στα κελεύσματα της απερχόμενης Δημάρχου. . Όπως και η λοιπή εξουσιαστική ομάδα των 18. 

Είναι προφανές ότι η κ. Υδραίου και η εξουσιαστική ομάδα της έχουν άγνοια κινδύνου.

Το ίδιο έχουν οι ομογάλακτοί της κομματικά κ.κ Γκίκας και Κράτσα ; 

Τα ετοιμόρροπα κτίρια τα γνωρίζουν ! 

Συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα ; 

Συνεχίζουν να άδουν ευτυχισμένοι αγνοώντας την άμεση απειλή για ανθρώπινες ζωές ; 

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου τι κάνουν ;  Τι λένε ; Έχουν αντιληφθεί την ευθύνη τους ; 

 Ενημερώνουμε τον Λαό της Κέρκυρας και τα ανεύθυνα άσπρα κολλάρα !

Ενημερώνουμε τον Εισαγγελέα Εφετών που έπρεπε ήδη να είχε δράσει ! 

Επισημαίνουμε με ξεκάθαρο τρόπο τις ποινικές, αστικές  και πολιτικές ευθύνες τους ! 

Την ώρα που επί 4 χρόνια  οι 18 δεν έκαναν τίποτα για να διασωθεί και επισκευασθεί η καταρρέουσα Δημοτική έπαυλη Πετσάλη, την ίδια ώρα που χρεωκόπησαν και τον Δήμο και δεν έχει χρήματα να πληρώσει τα δεδουλευμένα των δημοτικών υπαλλήλων …… την ίδια ώρα ψήφισαν (κατ΄αρχήν) να αγοράσει ο Δήμος το ετοιμόρροπο κτίριο …δίπλα στο San Giacomo για να διασωθεί από  τις ευθύνες της η κυβέρνηση και να μετακυλιστούν στους δημοτικούς συμβούλους που θα έχουν ι ευθύνη για θανάτους και θύματα εάν ό μη γένοιτο καταρρεύσει ! 

Μήπως πρόκειται για πυροβολημένη κατάσταση ; 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!