Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Γ. Καρύδης: ΔΙΑΔΕΥΑΚ- Δύο χρόνια πλήρους απραξίας

Από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κερκυραϊκή Συμμαχία» Γ. Καρύδη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Είναι δεδομένο ότι δυο και πλέον χρόνια μετά την ανάληψη των νέων δημοτικών αρχών η ΔΙΑΔΕΥΑΚ ( Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας) ουδέν έργο έχει επιτελέσει ή δρομολογήσει για την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης της Κέρκυρας.

Στα πλαίσια μιας ακόμη επιχείρησης επικοινωνιακής προβολής η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου ανακοίνωσε δημόσια ότι ‘’ δημοπρατείται μέχρι τέλη Δεκεμβρίου η πρώτη μονάδα αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα προϋπολογισμού 26 εκατομμυρίων ευρώ’’. Η κατασκευή του έργου αυτού όμως ήταν δρομολογημένη από το 2018!   

Ειδικότερα είναι αναγκαίο να υπενθυμίσουμε πως η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας είχε εξασφαλίσει για την πρώτη φάση της συνολικής επίλυσης του  κορυφαίου προβλήματος της ύδρευσης της ΝΗΣΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ το ποσό των 49 εκ. ευρώ ήδη από τις αρχές του 2019 και μάλιστα από το ΠΔΕ ( Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Το ποσό αυτό ήταν διαθέσιμο για την κατασκευή τόσο του έργου αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα και Κακότραφο Ποταμού  όσο και του αντίστοιχου στη Λευκίμμη,  ώστε να υδροδοτηθούν  η κεντρική και η νότια Κέρκυρα με πόσιμο νερό.  

Από τον Σεπτέμβρη  όμως του 2019 η κατάσταση στη ΔΕΥΑΚ έχει περιέλθει σε οπισθοδρόμηση σε όλες τις εκφάνσεις της λειτουργίας  της.  Πέρασαν δυόμισι χρόνια πλήρους απραξίας. Ουδέν σημαντικό έργο έχει προχωρήσει ή δρομολογηθεί.

Οι ευθύνες της σημερινής δημοτικής αρχής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, που έχει το πρώτο λόγο στη διοίκηση της ΔΙΑΔΕΥΑΚ είναι τεράστιες.

Παρά ταύτα επιδιώκεται ανεπιτυχώς να εμφανιστεί ότι δήθεν παράγει έργο, εκμεταλλευόμενη τις δράσεις και το έργο των προηγούμενων, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η δρομολόγηση της κατασκευής εγκαταστάσεων αφαλάτωσης νερού στην κεντρική Κέρκυρα  ( Χρυσηίδα-Κακότραφος Ποταμού).

Αυτό όμως συνιστά υποτίμηση της νοημοσύνης των κερκυραίων δημοτών, οι οποίοι έχουν και μνήμη και κρίση.

 

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ είχε αφήσει αποθεματικό στο Ταμείο της 2.000.000 ευρώ εισπράττοντας με πολιτικό κόστος και χάρη του δημοσίου συμφέροντος τα οφειλόμενα για την κατανάλωση νερού από τους μεγαλοφειλέτες. Ας μας απαντήσει η κ. Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΚ ποιο είναι άραγε σήμερα το ταμειακό αποθεματικό της Επιχείρησης;

Τι έχει γίνει με το αποθεματικό των 2.000.000 ευρώ;  

Κέρκυρα 3-12-2021

                                                                

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!