Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Η Μ. Ζερβού για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ανακοίνωση της Προέδρου του ΣΥ.ΚΟΙ.Π.Α.  Ζερβού Μαρίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία:

ΟΗΕ καθιερώθηκε το 1992 ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, τα οποία αποτελούν το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή περίπου ένα δισεκατομμύριο συνάνθρωποί μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με έκθεσή του, παρουσιάζει το τι χρειάζεται για να υπερνικηθούν τα εμπόδια στην υγειονομική περίθαλψη, την αποκατάσταση, την εκπαίδευση, την απασχόληση, καθώς και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες, για να υπάρξουν τέτοιες συνθήκες που και τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα μπορούν να δημιουργήσουν. Η ίδια έκθεση προτρέπει τις Κυβερνήσεις και τους εταίρους να παρέχουν πρόσβαση σε όλες τις βασικές υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία, να επενδύσουν σε ειδικά προγράμματα για τα άτομα με αναπηρία και να υιοθετήσουν εθνικές στρατηγικές και σχέδια δράσης.

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας Κέρκυρας (ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ), είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας και αρωγής.

Συμμετέχει μέσω Εθνικών Προγραμμάτων και Προγραμμάτων ΕΣΠΑ στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας αυτών των ατόμων, διεκδικώντας πάντα να ευθυγραμμιστούμε με τις αντίστοιχες τάσεις του διεθνούς περιβάλλοντος και να εναρμονιστούμε με τις διεθνείς συμβάσεις γνωρίζοντας ότι η οφειλόμενη ποιότητα ζωής και η ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής είναι υποχρέωση προς τα ίδια τα άτομα και μας αφορά όλους.

Η Πρόεδρος του ΣΥ. ΚΟΙ. Π.Α.

Μαρία Ζερβού

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!