Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

ΚΚΕ: Κριτήριο ψήφου η στάση των κομμάτων στο ζήτημα της Υγείας

Περιοδεία στο Νοσοκομείο και συζήτηση με τους εργαζόμενους πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με τους υποψήφιους βουλευτές Α. Μπαλού και Π. Κελάνδρια.

 

Η ανακοίνωση 

Tα σοβαρά προβλήματα στην Υγεία με την χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, Νοσοκομείου, Κέντρων Υγείας και ΕΚΑΒ, διαπιστώθηκαν για άλλη μια φορά. Η εξοντωτική εντατικοποίηση, οι υποδομές που δεν συντηρούνται, οι ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό, αφήνουν μεγάλα κενά στο ΓΝΚ, τα ΚΥ και το ΕΚΑΒ που λειτουργούν στα όρια του επικίνδυνου, με εφιαλτικές συνέπειες για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες Κέρκυρας, Παξών και Διαπόντιων Νήσων. Το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου είναι καλυμμένο στο 50%, ενώ ασυντήρητες είναι οι υποδομές σε Κέντρα Υγείας, Νοσοκομείο, δομές του ψυχιατρικού τομέα.

Εκλεγμένοι από τα σωματεία του Νοσοκομείου αλλά και εργαζόμενοι τόνισαν ότι με το “νέο ΕΣΥ” οι ασθενείς γίνονται πελάτες με τις πληρωμές στα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία. Στόχος η μετατροπή του δημόσιου νοσοκομείου σε νοσοκομείο – επιχείρηση και η ενίσχυση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα της υγείας. Στόχος η μείωση τηςσυνεισφοράς του κρατικού προϋπολογισμού στη χρηματοδότηση της Υγείας, κι η οικονομική αφαίμαξη ασθενών κι ασφαλιστικών ταμείων.

Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν ότι οι υγειονομικοί και ο λαός μας έχουν συγκεντρώσει αρκετή πείρα. Κάθε μέρα στην Υγεία και στα δημόσια νοσοκομεία γίνονται προδιαγεγραμμένα εγκλήματα. Κάθε μέρα κινδυνεύουν ασθενείς και εργαζόμενοι, από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, όπως το ΕΚΑΒ, οι ΜΕΘ κτλ. Τώρα μάλιστα, που λαγοί σαν τον κ. Πνευματικό, ανακοινώνουν την διαλογή των ασθενών…

Η αγανάκτηση και η οργή πρέπει να γίνει οργανωμένος αγώνας και σύμμαχος σ’ αυτόν τον αγώνα μέσα και έξω από την Βουλή είναι το ΚΚΕ, είπαν, γιατί το ΚΚΕ σταθερά στηρίζει: Την μονιμοποίηση όλων των επικουρικών συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Την μονιμοποίηση των καθαριστών – καθαριστριών που δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις. Την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο ΓΝΚ και σε όλες τις δομές υγείας. Να συντηρηθούν και να αξιοποιηθούν όλες οι κτιριακές υποδομές και ο τεχνολογικός εξοπλισμός, για να διευρυνθούν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης σύμφωνα με τις σημερινές εξελίξεις της επιστήμης. Στήριξη των Κέντρων Υγείας και συνολικά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στήριξη της θεραπευτικής κοινότητας “ΔΙΑΠΛΟΥΣ” που λειτουργεί στο πλαίσιο του ΕΣΥ. Δημιουργία Παιδοψυχιατρικήςκλινικής στο Νοσοκομείο. Αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα Βαρέα & Ανθυγιεινά, επιδότηση ενοικίου για όλους τους υγειονομικούς. Κανένας ιδιώτης ή ΜΚΟ στις δημόσιες δομές Υγείας.

Η Α. Μπαλού δήλωσε: Κανένα συγχωροχάρτι σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τις παραφυάδες τους -που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν συμμετάσχει σε κυβερνήσεις- γιατί διαχρονικά έχουν μειώσει τραγικά την χρηματοδότηση στην Υγεία για ναεξοικονομούν χρήματα για επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, παρόχων ρεύματος, εφοπλιστών, τραπεζιτών, τουριστικών ομίλων.  

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό! συνέχισε ο Π. Κελάνδριας. Ο λαός δεν μπορεί να περιμένει σωτήρες, ούτε λύσεις από κανέναν, δεν μπορεί πια να ελπίζει στην εναλλαγή των κυβερνήσεων. Ο λαόςμόνο με τον αγώνα του και ενισχύοντας το ΚΚΕ στις κάλπες –την μόνη συνεπή δύναμη και στους αγώνες για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη Υγεία– μπορεί να προασπίσει την Υγεία ωςκοινωνικό αγαθό.

Ας γίνει κριτήριο ψήφου η στάση των κομμάτων στο ζήτημα της Υγείας! πρόσθεσε ο Μπ. Χαραλάμπους. Το πραγματικό δίλημμα για τους υγειονομικούς και το λαό και μπροστά στις εκλογές είναι αν θα δώσει με την ψήφο του συγχωροχάρτι στα κόμματα που ευθύνονται για το σημερινό τα χάλι της Υγείας. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ έχουν βρεθεί και στην Κέρκυρα μπροστά σε όλες τις μάχες, με τους πρωτοπόρους αγωνιστές στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες για την Υγεία διαχρονικά και την περίοδο της πανδημίας (όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε θα λογαριαστούμε μετά και πρότεινε υπουργό κοινής αποδοχής!) Και χτες και σήμερα μέσα από το οργανωμένο ταξικό κίνημα. Με παρεμβάσεις των εκλεγμένων στην Τοπική Διοίκηση (ΠΙΝ – Δήμους), με ερωτήσεις στη Βουλή. Με πιο δυνατό ΚΚΕ, ο λαός μπορεί να αποκρούσειτη στρατηγική της εμπορευματοποίησης. Για Υγεία – κοινωνικό αγαθό για όλους κι όχι εμπόρευμα για τα κέρδη των λίγων!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!