Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Γ. Καρύδης: Οφείλουμε να δίνουμε πολιτικές μάχες στο δημοτικό συμβούλιο

Οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στις  31 Οκτώβρη 2022, η 24η τακτική και η 25η μονοθεματική ματαιώθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Γιώργος Καρύδης έδωσε το παρόν και στις δύο συνεδριάσεις.

Θεωρούμε πως κάθε συνεδρίαση του ΔΣ ακόμη και μετά την υποβάθμισή του τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και από την στηριζόμενή της δημοτική αρχή είναι χρήσιμη, καθότι δίνεται η έστω και περιορισμένη δυνατότητα δημόσιας συζήτησης.

Έτσι μπορούν να ακουστούν διαφορετικές θέσεις και απόψεις, να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση, να ασκηθεί αντιπολίτευση και να ενημερωθούν καλύτερα οι συνδημότες  για τα τοπικά ζητήματα που τους αφορούν και όχι μόνο.

Η παρουσία όλων μας στις συνεδριάσεις του ΔΣ θ΄ αναδείξει την απομάκρυνση της δημοτικής αρχής από την τοπική κοινωνία και την εμφανή ανεπάρκειά της για την επίλυση των κορυφαίων προβλημάτων του Δήμου, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η ύδρευση, το οδικό δίχτυο και το κυκλοφοριακό. Θα καταδείξει πως η εκλογική της επιτυχία το 2019 οφείλονταν σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις περί δήθεν λύσεων σε όλα τα προβλήματα του Δήμου. Θ’ αποδείξει ότι απέτυχε ν΄ αξιοποιήσει τις  παρακαταθήκες που με κόπο, κόστος και θυσίες τους άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Κατά συνέπεια πιστεύουμε ότι έχουμε υποχρέωση για χάρη της δημοκρατίας, της αποκέντρωσης, της αυτοδιοίκησης και της ίδιας της κοινωνίας να είμαστε παρόντες, να υψώσουμε ανάστημα και να δώσουμε τις πολιτικές μάχες για τις οποίες μας εξέλεξε η τοπική κοινωνία.

Οφείλουμε από τη θέση, που μας κατέταξε η λαϊκή ετυμηγορία ν΄ αναδείξουμε το υφιστάμενο δημοκρατικό έλλειμμα, την αδιαφάνεια,  την παραβίαση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την  βλαπτική διαχείριση του δημοσίου χρήματος, την ανικανότητα επίλυσης των τοπικών προβλημάτων, τον κυνισμό, την αλαζονεία και την καθεστωτική αντίληψη.

Αν αδρανήσουμε η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη.

Κέρκυρα 2 Νοέμβρη 2022

                                          ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ

                                                               Δημοτικός Σύμβουλος

                                                                Επικεφαλής της Παράταξης

                                                                 ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!