Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Γ.Καρύδης: Το διαχρονικό μήνυμα της φοιτητικής εξέγερσης του Νοέμβρη

Η 17η του Νοέμβρη δεν περιορίζεται σε μια επετειακού χαραχτήρα γιορτή. Είναι μια μέρα τιμής για την εξεγερμένη νεολαία, μια μέρα συγκίνησης και έμπνευσης.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 73 είναι ένα σύμβολο που δίνει την ευκαιρία για αναστοχασμό. Προκαλεί το ερέθισμα για την ανάλυση της σύγχρονης πραγματικότητας, της ζύμωσης ιδεών, της ιδεολογικής αντιπαράθεσης και της επικαιροποίησης των διαχρονικών συνθημάτων Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία- Εθνική Ανεξαρτησία.
Σήμερα που τα δημοκρατικά δικαιώματα συρρικνώνονται, τα φασιστικά φαντάσματα επανεμφανίζονται, ο νεοφιλελεύθερος αυταρχισμός κυριαρχεί, οι οικονομικές ανισότητες σε βάρος των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων μεγεθύνονται, η ανεξαρτησία και η εδαφική κυριαρχία της χώρας απειλούνται, το παράδειγμα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου για αγώνα και αντίσταση, δείχνει το δρόμο.
Η φοιτητική νεολαία του Νοέμβρη του 73, μας θυμίζει πως ο αγώνας για δημοκρατία, για καλύτερες συνθήκες ζωής για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών, για ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση, δεν σταματά. Για δε την επιτυχία χρειάζεται αλληλεγγύη, ενότητα κι αποφασιστικότητα.

Όπως έγραψε κι ο ποιητής Τ.Λειβαδίτης,
‘’Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι
για την ειρήνη και για το δίκιο’’.

Κέρκυρα 15-11-2019

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Παράταξης
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!