Quantcast
ÓõíÜíôçóç ôïõ õðïõñãïý Åîùôåñéêþí Íßíïõ ÄÝíäéá ìå ôïí åðéêåöáëÞò ôïõ Ëéâõêïý Åèíéêïý Óôñáôïý (LNA), ×áëßöá ×áöôÜ, ôçí ÐáñáóêåõÞ 17 Éáíïõáñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας σε Χαφτάρ: “Θα βοηθήσουμε την επόμενη μέρα στη Λιβύη”

ΑΘΗΝΑ. “Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επόμενη μέρα στη Λιβύη” είπε ο Νίκος Δένδιας μετά τη σημερινή συνάντηση με το Στρατάρχη Χαφτάρ και κάπου εκεί… έριξε και τη βόμβα σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδας να στείλει δυνάμεις στη Λιβύη!

Οπως είπε: “Είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες που χρειάζονται για υπάρξει η ανακωχή είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και της μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη”.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους λίγο μετά το τέλος της συνάντησης με τον Χαλίφα Χάφταρ, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας τόνισε πως η ελληνική πλευρά ενθάρρυνε τον στρατάρχη να συμμετάσχει με εποικοδομητικό τρόπο στη διάσκεψη του Βερολίνου και να επιχειρήσει στο πλαίσιο των συνθηκών να πετύχει κατάπαυση του πυρός, αποκατάσταση της ασφάλειας στη Λιβύη και την απομάκρυνση των μισθοφόρων.

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας είπε πως ζήτησε από τον Χαλίφα Χάφταρ να επιδιώξει την αναγνώριση της ακυρότητας των μνημονίων που υπέγραψε ο Σάρατζ και Ερντογάν. Ο Λίβυος στρατάρχης, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, συμφώνησε σε όλες τις παρατηρήσεις της ελληνικής πλευράς.

Πηγή:newsit.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!