Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Β. Κέρκυρας: Σε ετοιμότητα η πολιτική  προστασία  για την κακοκαιρία «Ελπίδα»

 Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα  ευρίσκεται  το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ( εξοπλισμός και προσωπικό) για την κακοκαιρία «Ελπίδα», η οποία με βασικά χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και  τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας επικρατεί στην περιοχή μας  το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιανουαρίου 2022.

Αναλυτικά όπως ενημερώνει ο δήμος:

“Επικεφαλής  της επιχείρησης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Θεοφάνης Σκέμπρης ο οποίος το πρωί της Κυριακής 23 Ιανουαρίου βρέθηκε στην περιοχή του Στρινύλα στην επιχείρηση ρήψης αλατιού στο δρόμο προς Παντοκράτορα από το ειδικό όχημα (αλατιέρα) ,στη διάνοιξη του δρόμου με το μηχάνημα JCB  και στον έλεγχο όλης της διαδρομής για την ασφάλεια διερχομένων οχημάτων και οδηγών,  συνοδευόμενος  από την  Αντιδήμαρχο Σπυριδούλα Κόκκαλη και τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας του Δήμου Γεώργιο Μαυρόπουλο.

 «Οι υπηρεσίες του Δήμου μας  σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας.

Έγινε έγκαιρα η προετοιμασία, προκειμένου να κινηθούμε και αυτή τη φορά βάσει σχεδιασμού. Έχει τεθεί για αυτό το σκοπό σε λειτουργία το επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης και διαχείρισης ακραίων φαινομένων», σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία θα σημειωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα, ο Δήμος θέτει σε 24ωρη ετοιμότητα  το ειδικό όχημα «αλατιέρα» ,το  JCB καθώς και τα δύο ημιφορτηγά -οχήματα άμεσης επέμβασης – της πολιτικής προστασίας  και το αναγκαίο προσωπικό.

Επίσης, σε συνεννόηση και συνεργασία  με τους προέδρους όλων  των τοπικών κοινοτήτων, ο Δήμος  θα παρέμβει εφόσον παραστεί ανάγκη . Οι δημότες καλούνται να επιδείξουν  αυξημένη προσοχή στις μετακινήσεις τους, ειδικότερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, ενώ όσοι έρθουν αντιμέτωποι με προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ :

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΚΕΜΠΡΗΣ κιν.6944555184

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ κιν.6974466941

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ  ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ): 26633 60155″.

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!