Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Τσιόδρας: Στους 26 οι νεκροί απο κορωνοϊό – 892 τα κρούσματα στην Ελλάδα

ΑΘΗΝΑ. Συνολικά 892 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 26, ενώ η μέση ηλικία των θυμάτων του κορωνοϊού είναι τα 73 έτη (21 άνδρες, 5 γυναίκες).

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (71 επιπλέον από χθες), 57 είναι πιο σοβαρά και 54 νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Εξιτήριο από τα νοσοκομεία έχουν λάβει 42 ασθενείς.

Αναφερόμενος σε έρευνες ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως απουσία μέτρων προβλέπεται πως ο ιός θα εξαπλωθεί γρηγορότερα. «Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε κατ’ αυτό τον τρόπο, δεν έχουμε εκθετική άσκηση, αλλά αν αρθούν τα μέτρα θα έχουμε την ίδια εικόνα με την Ιταλία και την Ισπανία».

Ταυτόχρονα τόνισε πως οι ηλικιωμένοι είναι η πιο ευάλωτη ομάδα και πρέπει να προστατευθεί.

Στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο Δ. Κρεμαστινός με κορωνοϊό

Ο κορωνοϊός χτύπησε και τη Βουλή. Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εισήχθη το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κρεμαστινός

Ο πρώην υπουργός Υγείας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και εισήχθη στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 78χρονος βουλευτής Δωδεκανήσου βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά δεν έχει διασωληνωθεί.

Πηγή: naftemporiki.gr,  iefimerida.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!