Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Κ. Κέρκυρας: Από 8/10 το συνέδριο“Ι. Καποδίστριας, ο οραματιστής” (vid)

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  διοργανώνει την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, διεθνές επιστημονικό συνέδριο στην Κέρκυρα, με τίτλο “Ιωάννης Καποδίστριας, ο οραματιστής” με τη συμμετοχή ιστορικών και προσωπικοτήτων των γραμμάτων που έχουν μελετήσει τη ζωή, το έργο αλλά και την εποχή που έζησε και έδρασε ο Καποδίστριας.

Το συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, φιλοδοξεί να φωτίσει την πορεία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και το όραμά του για τον σύγχρονο κόσμο.

Για την διοργάνωση του συνεδρίου μίλησαν σε συνέντευξη τύπου, η Δήμαρχος Μ. Υδραίου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου.

Διακεκριμένοι Επιστήμονες και Καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιταλίας, αλλά και καλεσμένοι επιστήμονες και λογοτέχνες από τις πόλεις – σταθμούς της ζωής του Καποδίστρια, θα συναντηθούν στην Γενέτειρα Πόλη του, και θα φωτίσουν πλευρές του Οικουμενικού Έλληνα, μερικές από τις οποίες για πρώτη φορά.

Ένα τριήμερο με επιστημονικές ανακοινώσεις, με παρουσιάσεις λογοτεχνικών έργων εμπνευσμένων από τον Καποδίστρια, αλλά και ποιητικές και μουσικές συναντήσεις, με έργα που γράφτηκαν για εκείνον, ή που εμπνεύστηκαν από την εποχή του.

Παράλληλα με το συνέδριο θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις Ελληνικών και Βενετσιάνικων βιβλίων, εκθέσεις και ξεναγήσεις στην πόλη της Κέρκυρας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, στην Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στο Μουσείο Αντιβουνιώτισσας, στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων της Ιονικής Τράπεζας -Alpha Bank και στο Μουσείο Καποδίστρια.

Σημειώνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου:

kapodistrias – programma synedriou 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!