Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Δεν μετριούνται τα πάντα με οικονομικούς όρους, λέει ο Αυλωνίτης για τα κυκλοφοριακά μέτρα

Τις σκέψεις του επί των ανακοινωθέντων κυκλοφοριακών μέτρων που ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού η Δήμαρχος Μ.Υδραίου και ο διοικητής της Τροχαίας Κώστας Βλαχόπουλος, “ξεδίπλωσε” ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης, επισημαίνοντας τα εξής:

“Θεωρώ επιβεβλημένες τις ρυθμίσεις της κυκλοφορίας εντός του  ιστορικού κέντρου της πόλης.
Θεωρώ όμως επιβεβλημένο  να αντιληφθεί η Τροχαία και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ότι τους ανθρώπους δεν τους ξεχωρίζουμε ανάλογα με τον αν είναι τουρίστες η Κερκυραίοι πολίτες.
 
Και εξηγούμαι:

Η απόσταση από το Λιμάνι και από το Αθλητικό Κέντρο  (χώροι που επελέγησαν και ορθώς ως χώροι στάθμευσης) προς τη πόλη σε συνθήκες καύσωνα είναι αποτρεπτική και εν πολλοίς ανθρωπίνως αδύνατη ειδικά για ηλικιωμένους ανθρώπους   χωρίς την μεταφορά των πολιτών αυτών  και γενικώς των μεμονωμένων  επισκεπτών με λεωφορεία που θα μισθώσει ο Δήμος η σε συνεννόηση με το Αστικό ΚΤΕΛ .

 
Η διάκριση που εμπεριέχει ο σχεδιασμός των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μεταξύ αυτών που επιτρέπεται να εισέρχονται με επαγγελματικά  λεωφορεία (τουριστικά λεωφορεία,  ταξί, λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ κλπ) στη πόλη με τους απλούς επισκέπτες της πόλης αποτελεί ένα είδος προσβολής προς τους κατοίκους αυτού του  νησιού, έστω (λογικό είναι) και αν επιτρέπεται η είσοδος των μονίμων κατοίκων και των δίκυκλων οχημάτων.

Εντυπωσιακά τα επιχειρήματα που άκουσα ότι η απόσταση από το λιμάνι στην πόλη είναι περίπου 8 λεπτά πεζή.

Μιλάμε για συνθήκες καύσωνα!!!!

Υ. Γ. Θεωρώ ότι δεν μετρώνται τα πάντα με οικονομικούς όρους και εννοώ ότι δεν φροντίζουμε απλά ΜΌΝΟ  να μπουν οι τουρίστες μας στη πόλη (και καλά κάνουμε) και οι πολίτες μας να έρχονται πεζή μέσα στο καύσωνα, διανύοντας τόση μεγάλη απόσταση”.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!