Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΗΠΕΘΕΚ: Γιατί Καίγεσαι Σήμερα; (εκδήλωση για τον Κώστα Γεωργάκη)

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΠΟΛΗ-ΣΚΗΝΗ , διοργανώνει από κοινού με το 13ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, και την Hellenic Students Community, την Τετάρτη 15 Mαΐου 2019 στις  19.30’ ανοιχτή συζήτηση  φοιτητών και κοινού με θέμα εμπνευσμένο από τη θυσία του       Κώστα Γεωργάκη  και τίτλο: «Γιατί Καίγεσαι Σήμερα»; Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μπροστά στον αδριάντα του Κώστα Γεωργάκη.

Oπως αναφέρει η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Βαρβάρα Δούκα, με αφορμή την απεγνωσμένη ηρωική πράξη του φοιτητή Κώστα Γεωργάκη, να αυτοπυρποληθεί  στις 19 Σεπτεμβρίου του 1970, στην πλατεία Ματεότι της Γένοβας ,οι φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου συζητούν σε ανοικτή συζήτηση με το κοινό για τα ιδανικά και τις αξίες που μπορούν να τους κινητοποιήσουν σήμερα.

Η ημερίδα που σκοπό έχει την ανάδειξη του πολιτιστικού μνημείου που αφορά το άγαλμα του άλλοτε φοιτητή της Γεωλογίας Κώστα Γεωργάκη, είναι αφιερωμένη στους φοιτητές και στους νέους ανθρώπους που «αναφλέγονται» μέσα τους στην προσπάθεια τους να υπηρετήσουν υψηλά ιδανικά ή να αναζητήσουν και να πραγματώσουν υψηλούς στόχους στη ζωή τους. Μέσα στην σύγχρονη κοινωνική ασάφεια και αβεβαιότητα που ίσως να εισχωρεί «βίαια» και να διαπλάθει ασυνείδητα τον εσωτερικό κόσμο ενός νέου, πόσο εύκολο είναι για τον τελευταίο να ξεχωρίσει το ουσιώδες από το μη ουσιώδες, ένα υψηλό ιδανικό, ως βάση της εσωτερικής του πραγμάτωσης να το υπηρετήσεi.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!