Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρεις + μία δράσεις στο πλαίσιο του “Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Κέρκυρας”

Έκδοση 4 – Έκδοση 5

Τρεις + μία σημαντικές δράσεις αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο του “Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Κέρκυρας” / “Corfu Food & Wine Festival ” που φέτος είναι αφιερωμένο στον Ιωάννη Καποδίστρια, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Πέτρου Γάλλια,

Δράση Πρώτη: “Με τις αισθήσεις του Κυβερνήτη”: Μνήμες Ευρώπης. 

Την Πέμπτη 9 Μαΐου, στην πλατεία Λίλη Δεσύλλα (Πλατεία Κρεμαστής), στις 20:00, με είσοδο ελεύθερη, γεύσεις, ποίηση και μουσικές από την Ευρώπη της εποχής του Καποδίστρια. Οι μουσικοί του κουαρτέτου εγχόρδων “ION Ensemble”, Ρεντόνα Κόλα (βιολί), Ειρήνη Αρακλειώτη (βιολί), Σπύρος Γρηγορόπουλος (βιόλα) και Αμβρόσιος Βλαχόπουλος (βιολοντσέλο), θα ερμηνεύουν έργα κλασικών συνθετών της εποχής του Καποδίστρια και ο Πέτρος Γάλλιας θα διαβάσει ποιήματα των Γκαίτε, Σίλερ και Μπάιρον.

Στο βραβευμένο εστιατόριο “Βενετσιάνικο Πηγάδι”, σεφ θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν γεύσεις, των τόπων της Ευρώπης που έζησε ο Καποδίστριας: από το Κόπερ της Σλοβενίας (τόπος καταγωγής του πατέρα του), τη Βενετία και τη Πάδοβα όπου σπούδασε το 1794-1797, τη Βιέννη 1811-1815, το Βουκουρέστι 1812, τη Γενεύη και τη Λωζάννη 1814-1827.

Δράση Δεύτερη: “Με τις αισθήσεις του Κυβερνήτη”: Μνήμες από την πατρίδα.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου, στους Κήπους των Ανακτόρων, στις 20:00, ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών “Γειτονία” θα παρουσιάσει αυθεντικά, παραδοσιακά τραγούδια της τάβλας που έχουν ανασυρθεί μετά από πολυετή έρευνα του μελετητή Στέφανου Πουλημένου όπως ακριβώς ακούγονταν στα χωριά της Κέρκυρας στα τέλη του 18ου αιώνα. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και το κρατικό ΙΕΚ Υπουργείου Τουρισμού μαγειρεύουν και προσφέρουν πιάτα με συνταγές της ελληνικής εποχής του Ιωάννη Καποδίστρια και των ελληνικών πόλεων που έζησε: την Αμμόχωστο (τόπο καταγωγής της μητέρας του), την Κέρκυρα 1776-1819, την Κεφαλονιά 1800, την Αίγινα 1828-1829 και το Ναύπλιο 1829-1831.

Δράση Τρίτη: “Με τις αισθήσεις του Κυβερνήτη”: Μνήμες Τσαρικές.

Το Σάββατο 11 Μαΐου, ξανά στους Κήπους των Ανακτόρων, στις 20:0, μας έρχονται μνήμες τσαρικές από την Πετρούπολη όπου ο Καποδίστριας έζησε ως υπουργός της ρωσικής κυβέρνησης, με Τσάρο τον Αλέξανδρο Α’, από το 1808 ως το 1822. Ρώσος Σεφ επαναφέρει τις γεύσεις της εποχής.

Οι μουσικοί του κουαρτέτου εγχόρδων “ION Ensemble”, Ρεντόνα Κόλα (βιολί), Ειρήνη Αρακλειώτη (βιολί), Σπύρος Γρηγορόπουλος (βιόλα) και Αμβρόσιος Βλαχόπουλος (βιολοντσέλο) θα ερμηνεύουν έργα Ρώσων κλασικών συνθετών της εποχής του Καποδίστρια και ο Πέτρος Γάλλιας θα διαβάσει ποιήματα του Πούσκιν.

Και μια ακόμη σημαντική δράση: ShirHaShirim– Άσμα Ασμάτων

Το Σάββατο 11 Μαΐου, στην Συναγωγή, στις 19:00, ο Πέτρος Γάλλιας θα διαβάσει αποσπάσματα από το Άσμα Ασμάτων του Σολομώντα. Η Ρεντόνα Κόλα (βιολί) και ο Αμβρόσιος Βλαχόπουλος (βιολοντσέλο) θα ερμηνεύουν έργα Εβραίων συνθετών. 

Η μοναδική αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ιερό χώρο της Συναγωγής. 

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!