Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία των φοιτητικών συλλόγων – Καλούν σε συγκέντρωση την ώρα άφιξης της Κεραμέως στην Κέρκυρα

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από το Corfu Palace από φοιτητές με αποφάσεις των φοιτητικών τους συλλόγων. Εντός του ξενοδοχείου πραγματοποιούνταν οι εργασίες της 102ης Συνοδπυ των Πρυτάνεων. Παράλληλα, οι φοιτητές καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μαρασλειο την Πέμπτη στις 11:00, ώρα που αναμένεται στην Κέρκυρα η υπουργός Παιδείας  Νίκη Κεραμέως.

Η ανακοίνωση 

 

 

Από τη Δευτέρα πραγματοποιείται η 102η Σύνοδος Πρυτάνεων κεκλεισμένων των θυρών αποφασίζοντας για το μέλλον των σπουδών μας χωρίς εμάς. Και σήμερα, ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων είχε κλείσει τους δρόμους αποτρέποντας την είσοδο των φοιτητών και τη συνάθροιση μας έξω από το Corfu Palace, όπου θέλαμε να διαδηλώσουμε, να καταθέσουμε τα αιτήματα μας, να ακουστούν τα συνθήματα μας. Καταφέραμε να καταθέσουμε τα αιτήματα ώστε να διαβαστούν στη Σύνοδο, ωστόσο δεν έγινε δεκτή η είσοδος και παρέμβαση αντιπροσώπων των φοιτητών.

Σε συνέχεια του αγώνα καλούμε αύριο σε κινητοποίηση 11:00 έξω από το Μαράσλειο.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας,  οι φωνές και τα αιτήματα των φοιτητών να ακουστούν ακόμα πιο δυνατά . Να είμαστε όλοι εκεί!

 

 

Διεκδικούμε:

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, εξοπλισμός, φοιτητικό ίντερνετ. Δωρεάν και ασφαλείς μετακινήσεις.
Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας. Πρόσληψη καθηγητών. Αναβάθμιση υποδομών, βιβλιοθηκών και εργαστηρίων.
Άμεση ανέγερση νέας εστίας στην Παλλάδα. Δωρεάν στέγαση όλων όσων έχουν ανάγκη. Ούτε σκέψη για νοίκια στις εστίες. Βελτίωση συνθηκών διαβίωσης για τους εστιακούς φοιτητές.
Καμία σκέψη για απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας και συγχωνεύσεις τμημάτων.
Ούτε σκέψη για επιβολή κάθε είδους διδάκτρων στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Κατάργηση κάθε είδους διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.
Μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους φοιτητές και τους φοιτητές με ειδικές ανάγκες.
Να μην επιτραπεί η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας.  

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!