Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Διοίκηση ΓΝΚ: “Στην 6η ΥΠΕ η απόφαση για τον αξονικό τομογράφο, εμείς ζητήσαμε να πάει στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας”

Θέση για την υπόθεση του -16 τομών- αξονικού τομογράφου στο ΓΝ Κέρκυρας παίρνει η διοίκηση του ιδρύματος. Σε γενικές γραμμές τονίζει ότι “το ΓΝΚ πρώτο, ζήτησε την μεταφορά του Αξονικού Τομογράφου 16 Τομών, στο Κ. Υ. Κέρκυρας, προκειμένου να παραμείνει στο νησί και να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες μιας άλλης Δομής Δημόσιας Υγείας, ωστόσο επειδή η μεταφορά του συνοδεύεται και από συμβατικές οικονομικές υποχρεώσεις αποπληρωμής και συντήρησης, η τελική απόφαση ανήκει, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ & ΜΟΝΟΝ, στην 6η Υ.Πε.”.

Η ανακοίνωση

Η Κοινωνία της Κέρκυρας έγινε, τις τελευταίες ημέρες, αποδέκτης μιας κακοήθους, αλλά και παντελώς ανακριβούς δημοσίευσης/ανάρτησης, που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα και την αλήθεια και χωρίς διασταύρωση, εσκεμμένα ή και όχι, αναπαρήχθη τόσο από συγκεκριμένους, όσο και από μερίδα του ηλεκτρονικού και διαδικτυακού Τύπου.

Και εξηγούμαστε:

⦁ To Γ.Ν.Κ., για πρώτη φορά στην Ιστορία του, αποκτά, σε ελάχιστες ημέρες, υπερσύγχρονο Αξονικό Τομογράφο 64 τομών. Πολύ λίγα Δημόσια Δευτεροβάθμια Νοσοκομεία έχουν τέτοιον και μακάρι να καταστεί σύντομα εφικτή, με την κατάλληλη στελέχωση, η πλήρης αξιοποίηση των λειτουργιών και δυνατοτήτων του. Η διαδικασία για την προμήθεια του συγκεκριμένου ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού (μέσω ΕΣΠΑ), χρονολογείται, ήδη, από την Διοίκηση Γρηγορόπουλου Κ. (έτος 2014) και ολοκληρώνεται, από την Διοίκηση Ρουμπάτη Λ. (έτος 2021). Δυστυχώς και λόγω Δικαστικών εμπλοκών και άλλων αντικειμενικών δυσκολιών, με την συμπλήρωση επτά (7) ολόκληρων ετών. Και πράγματι, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, διότι, ως γνωστόν, η Δημόσια Διοίκηση διέπεται και από την Αρχή της συνέχειας.

⦁ Αναφορικά με τον υφιστάμενο Αξονικό Τομογράφο 16 τομών διευκρινίζεται ότι, ΚΑΝΕΝΑ Δευτεροβάθμιο Νοσηλευτικό Ίδρυμα δεν μπορεί να υποστηρίξει την παράλληλη λειτουργία δύο (2) Αξονικών Τομογράφων. Οι λόγοι είναι χωροταξικοί, οικονομικοί, αλλά και στελέχωσης. Με απλά λόγια, ο παλιός Αξονικός Τομογράφος, δεν μπορεί να παραμείνει στο Νοσοκομείο μας, όχι μόνο διότι, δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος και το απαιτούμενο προσωπικό (και δεν μείωσε η Διοίκηση ΡΟΥΜΠΑΤΗ τις Οργανικές θέσεις των Ακτινολόγων του Νοσοκομείου μας αντιθέτως προσλήφθηκαν αρκετοί Τεχνολόγοι), αλλά και διότι θα επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου μας, με ένα ετήσιο κόστος αποπληρωμής και, ανερχόμενο στα 54.650,00€ και το κόστος της συντήρησης αυτού.Και όπως αντιλαμβάνεται, κάθε λογικός άνθρωπος, που έχει έστω και λίγη σχέση με τον χώρο της Δημόσιας Υγείας, υπάρχουν άλλες σοβαρές προτεραιότητες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου μας, από την συντήρηση ενός παροπλισμένου Αξονικού Τομογράφου, που στα δύο (2) περίπου χρόνια ζωής του, έβγαλε δεκαπέντε (15) βλάβες, οι τέσσερεις (4) πολύ σοβαρές (λυχνία).

⦁ Αναφορικά, με την δήθεν μεταφορά του παλαιού Αξονικού Τομογράφου στα Γιάννενα. Το Νοσοκομείο μας, ΠΡΩΤΟ, ζήτησε την μεταφορά του Αξονικού Τομογράφου 16 Τομών, στο Κ. Υ. Κέρκυρας, προκειμένου να παραμείνει στο Νησί και να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες μιας άλλης Δομής Δημόσιας Υγείας. Όμως και κυρίως επειδή η μεταφορά του συνοδεύεται και από συμβατικές οικονομικές υποχρεώσεις αποπληρωμής και συντήρησης, η τελική απόφαση ανήκει, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ & ΜΟΝΟΝ, στην 6η Υ.Πε. Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί μυστικής και κρυφής συμφωνίας ΡΟΥΜΠΑΤΗ – ΠΑΓΝΙ είναι από θλιβερά έως κωμικοτραγικά και ενδεικτικά της (μη) σοβαρότητας κάποιων.

Εν κατακλείδι και για ακόμη μία φορά, επειδή κάποιοι ελπίζουν ότι όσο πιο πολλή λάσπη και πυροτεχνήματα ρίχνουν, όλο και κάτι θα μείνει, αλλά το ψέμα έχει κοντά πόδια και η Κέρκυρα είναι μικρή και ο Βίος και η Πολιτεία όλων είναι στο φως.

Ας σταματήσουν κάποιοι, επιτέλους, την δόλια και μικροκομματική πολιτική, εις βάρος της Δημόσιας Υγείας και ας ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ είτε είναι εκπρόσωποι των Κερκυραίων, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είτε σχολιάζουν, ανέξοδα και άκοπα, από τον καναπέ του σπιτιού τους, να επισκεφτούν το Νοσοκομείο μας και να διαπιστώσουν, με τα ίδια τους τα μάτια, την καθημερινή, εργώδη, προσπάθεια όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου, για την παροχή υψηλών υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, στους Κερκυραίους και τους επισκέπτες του Νησιού.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!