Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Δολοφονία Ντίμη Κορφιάτη (Ζάκυνθος): «Το τέλειο έγκλημα» – Οι δράστες είχαν αλείψει με γράσο τις σφαίρες

-Νεκρός μετά από επίθεση με καλάσνικοφ
-Συνεχίζονται οι έρευνες – Ειδικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του γνωστού επιχειρηματία Διονύση (Ντίμη) Κορφιάτη, ο οποίος έπεσε νεκρός το πρωί της Παρασκευής (7/5/2021) μέσα στο γραφείο ευρωπαϊκών προγραμμάτων και διεκπεραιώσεων των αδελφών Κόττη, μετά από επίθεση με καλάσνικοφ.

Αστυνομικές πηγές μιλούν για ένα «τέλειο έγκλημα» καθώς οι δράστες φαίνεται πως είχαν μελετήσει την κάθε τους κίνηση. Στο νησί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Υποδ/νσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών καθώς και δύο ΟΠΚΕ από την Κεφαλονιά και τον Πύργο Ηλείας.

Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις και δεν μπορεί να πιστέψει πως σημειώθηκε μία τέτοια επίθεση, νωρίς το πρωί στο κέντρο της πόλης και μπροστά στα μάτια περαστικών. Τα ειδικά κλιμάκια έκαναν φύλλο και φτερό το χώρο του εγκλήματος καθώς και το σημείο, όπου οι δράστες άφησαν το ΙΧ που χρησιμοποίησαν στην επίθεση προκειμένου να βρουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό τους. Μέχρι στιγμής όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και δεν αποκλείεται οι δράστες να βρίσκονται ακόμα στο νησί. Πάντως, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και το Λιμενικό, το οποίο συμμετείχε στις έρευνες, καθώς θεωρήθηκε πιθανό οι δράστες να προσπαθήσουν να διαφύγουν με σκάφος. Σήμερα, η σορός θα μεταφερθεί στην Πάτρα για νεκροψία-νεκροτομή.

Το χρονικό – Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν στην ΗΜΕΡΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, το θύμα έφτασε στο γραφείο των αδελφών Κόττη, και αφού κατέβηκε από το θωρακισμένο αυτοκίνητό του πήγε στην καφετέρια που βρίσκεται εκεί κοντά για να πάρει καφέ μαζί με τον συνοδό του.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκε πεζός στο γραφείο, όπου ξεκίνησε μια συζήτηση με τα δύο αδέλφια (Φώτη και Νίκο) για έναν φάκελο υλοποίησης σχετικό με τις αποζημιώσεις της επιχείρησής του, που αφορούσε τον «Ιανό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της επίθεσης στο θωρακισμένο όχημα βρισκόταν ο συνοδός ασφαλείας – οδηγός του θύματος, ο οποίος στη θέα του δράστη με το καλάσνικοφ δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ο ένοπλος κατέβηκε από το αυτοκίνητο, έριξε μία προειδοποιητική βολή στο παρμπρίζ του θωρακισμένου αυτοκινήτου, πυροβόλησε τη τζαμαρία του γραφείου και ακολούθως μπήκε από την είσοδο. Το θύμα δέχτηκε τους πρώτους πυροβολισμούς και προσπάθησε να σηκωθεί και να προχωρήσει προς το βάθος του γραφείου, γεγονός που δικαιολογεί το ότι το σώμα βρέθηκε πεσμένο μερικά μετρά μακριά από την καρέκλα που καθόταν. Ο Φώτης Κόττης ενστικτωδώς έπεσε κάτω από το γραφείο, κίνηση που τον προφύλαξε και από τους εξοστρακισμούς των σφαιρών, ενώ ο Νίκος Κόττης, δέχτηκε τυφλό θραύσμα στην περιοχή της κοιλιάς και πήγε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Ο Φώτης Κόττης, μετά το σοκ αλλά και την κίνηση να διασωθεί κάτω από το γραφείο, έχασε την οπτική επαφή με τις κινήσεις του δράστη, με αποτέλεσμα να μην έχει εικόνα. Η περιοχή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με πολλούς από τους κατοίκους και τους περαστικούς (κέντρο πόλης) να μην έχουν καταλάβει τι εξελισσόταν μπροστά στα μάτια τους. Πάντως οι κινήσεις των δραστών φάνηκαν επαγγελματικές. Αφού διαπιστώθηκε ο θάνατός του θύματος, με εντολή της Ασφάλειας η σορός παρέμεινε στο σημείο του συμβάντος για να αποτυπωθούν ίχνη.
Η κάμερα ασφαλείας του γραφείου δεν λειτουργούσε, η ΕΛ.ΑΣ. όμως έχει συλλέξει αρκετό υλικό από τις κάμερες των καταστημάτων και σπιτιών της γύρω περιοχής καθώς και από όλη την πόλη προκειμένου να διαπιστωθεί ποια ακριβώς ήταν η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες.

Το τέλειο έγκλημα
Συνολικά, στο χώρο του εγκλήματος βρέθηκαν 28 κάλυκες. Οι δράστες που είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους με full face, «γάζωσαν» τον επιχειρηματία.
Λίγο μετά τη δολοφονία, εντοπίστηκε καμένο πίσω από το νεκροταφείο των Αμπελοκήπων το ΙΧ μάρκας Fiat Panda και χρώματος ασημί που χρησιμοποίησαν στην επίθεση.
Μέσα σε αυτό εντοπίστηκαν δύο καλάσνικοφ.
Οι δράστες είχαν προνοήσει και φάνηκε ότι είχαν σχεδιάσει πολύ καλά αυτό το χτύπημα, αφού είχαν φροντίσει πολύ καλά να καλύψουν πλήρως τα ίχνη τους. Είχαν κρύψει τα χαρακτηριστικά τους, το ΙΧ είχε φιμέ τζάμια και επίσης είχαν αλείψει με γράσο όλες τις σφαίρες και των δύο όπλων για να μην αφήσουν γενετικό υλικό.

Νεκρός από πυροβολισμούς, λίγους μήνες αφού σκοτώθηκε η σύζυγός του
Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι τον Ιούνιο, νεκρή είχε πέσει από πυροβολισμούς και η 37χρονη σύζυγός του στη Λιθακιά. Στην περιοχή του Αγίου Σώστη (Σκλουμπού) ενώ η άτυχη γυναίκα επέβαινε ως συνεπιβάτης στη μηχανή με τον σύζυγό της, δέχτηκε τα πυρά δύο δραστών, οι οποίοι επίσης επέβαιναν σε μηχανή και ήταν ντυμένοι με μαύρα ρούχα.

Μαντάς: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντου θανάτου
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «documentonews.gr», ο δικηγόρος του επιχειρηματία, γνωστός ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς κάνει λόγο για «προαναγγελθέντα θάνατο» και αφήνει αιχμές για ολιγωρία των αρχών στη συγκεκριμένη υπόθεση.
«Δεν μπορώ να σκεφτώ ακριβέστερο και πιο επιεική χαρακτηρισμό για τη δολοφονία του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο από αυτόν του «προαναγγελθέντος θανάτου. Τον Ιούνιο του 2020 ο επιχειρηματίας δέχτηκε δολοφονική επίθεση από δύο άτομα στη Ζάκυνθο, όπου έχασε τη ζωή της η σύζυγός του.
Στην έρευνα είχαμε εισφέρει πολύτιμα στοιχεία με μήνυσή μας, ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ζακύνθου το Δεκέμβριο του 2020, τα οποία φωτογράφιζαν πλήρως τα πρόσωπα και περιστατικά που οδήγησαν στην τραγωδία. Σήμερα οι εκτελεστές ολοκλήρωσαν την αποστολή τους», 
υπογραμμίζει ο γνωστός ποινικολόγος.

 

Πηγή: imerazante.gr

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!