Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ζάκυνθος: 11.769 άτομα έχουν εμβολιαστεί

Δ. Ακτύπης: «Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε ανοσία σε μεγάλο ποσοστό»

Διπλάσιος αριθμός εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού από τον μέσο όρο των προηγούμενων ημερών έγινε την περασμένη, Τετάρτη 5 Μαΐου. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία, έγιναν μέσα σε μία ημέρα 108.576 εμβολιασμοί, αριθμός ρεκόρ για την χώρα μας. Από αυτούς οι 57.999 ήταν για την πρώτη δόση και 50.577 έλαβαν την δεύτερη δόση του εμβολίου τους.
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και από το νησί μας, καθώς η ζήτηση αυξάνεται και ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας ενδιαφέρονται να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους για να θωρακιστούν από τον φονικό ιό.
Με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στην ειδική πλατφόρμα μέχρι την Παρασκευή στο νησί μας, είχαν εμβολιαστεί συνολικά 11.769 άτομα εκ των οποίων οι 8.068 είχαν κάνει την 1η δόση και οι 3.701 είχαν κάνει και την 2η δόση του εμβολίου.

Ο κ. Ακτύπης έκανε μάλιστα και την εκτίμηση ότι αν όλα πάνε καλά, η Ζάκυνθος θα μπορέσει, έστω και με μια δόση εμβολίου να φτάσει σε ανοσία στο 50-60% και αυτό θα βοηθήσει, ώστε να θωρακιστεί υγειονομικά. «Μέχρι τέλος του μήνα θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε πετύχει ανοσία 50-60% στον πληθυσμό της Ζακύνθου, γιατί τώρα έχουμε πετύχει μια ανοσία στο 30% έστω και με τη μία δόση του εμβολίου».
Όσον αφορά τις παρενέργειες, σχολίασε: «Τα εμβόλια είναι ασφαλή. Παρενέργειες υπάρχουν σε όλα τα φάρμακα και είναι πολύ σπάνιες, οπότε θα πρέπει να τα εμπιστευτούμε. Είναι σχεδόν μηδαμινές οι παρενέργειες του εμβολίου, ενώ οι πιθανότητες να κολλήσουμε κορωνοϊό είναι πολύ μεγαλύτερες και οι πιθανές επιπλοκές επίσης πολύ περισσότερες».
Όσον αφορά τον εμβολιασμό των ανθρώπων του τουρισμού, σημείωσε ότι είναι ο μόνος τρόπος για να κυλήσει ομαλά η σεζόν. «Είναι σημαντικό να προχωρήσουν και οι εμβολιασμοί στον τουρισμό, γιατί έτσι μπορούμε να γίνουμε «πράσινο» νησί και να είμαστε όσο γίνεται καλύτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και για να καταφέρουμε να κερδίσουμε όσο μεγαλύτερο κομμάτι γίνεται από την πίτα. Αυτό θα γίνει μόνο αν κρατήσουμε «πράσινη» τη Ζάκυνθο».

«Το Νοσοκομείο έχει αντέξει»
Για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου εν μέσω πανδημίας, σημείωσε ότι το προσωπικό χειρίστηκε και χειρίζεται με απόλυτη επιτυχία τα περιστατικά. «Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει με επάρκεια την πανδημία. Το Νοσοκομείο έχει πετύχει, γιατί πάρα πολλά κρούσματα τα αντιμετωπίσαμε καλά και η δουλειά που γινόταν ήταν υψηλή επιστημονικά, με αποτέλεσμα να έχουμε σχεδόν μηδενικούς θανάτους στη Ζάκυνθο. Έχουμε τώρα 17 κλίνες για κορωνοϊό και θα μπορούσαμε να αυξήσουμε και άλλο αυτόν τον αριθμό αν χρειαζόταν. Ενισχύουμε επίσης συνέχεια το προσωπικό και περιμένουμε την έγκριση από την τελευταία πλατφόρμα. Η υγειονομική εικόνα του νησιού είναι θετική και είναι ασφαλής προορισμός η Ζάκυνθος λόγω της υγειονομικής θωράκισης που έχουμε. Θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε όλη τη σεζόν να το κερδίσουμε αυτό. Βέβαια χρειάζεται να προσέξουμε. Είναι και θέμα ατομικής ευθύνης των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό. Εφόσον ακολουθήσουμε τα πρωτόκολλα και έχουμε όλες αυτές τις υγειονομικές καλύψεις, θεωρώ ότι η Ζάκυνθος θα είναι ένας ασφαλής προορισμός για να μπορέσουμε να κερδίσουμε πολλά από την πίτα».

 

Πηγή: imerazante.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!