Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Δράση του ΚΚΕ Κέρκυρας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (vid)

Συμβολική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποίησε η Τομεακή Οργάνωση Κέρκυρας του ΚΚΕ, την Παρασκευή 5 Ιούνη, στο Πεντοφάναρο. Με πανό και πικετοφορία φίλοι και μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ κάλεσαν το λαό και τη νεολαία να πάρουν στα χέρια τους την προστασία του περιβάλλοντος.

Oπως χαρακτηριστικά αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, «έγινε αντιπαράθεση με τις απόψεις που ενοχοποιούν γενικά και αόριστα την επίδραση του ανθρώπου στη φύση και τη βιομηχανική ανάπτυξη και συσκοτίζουν τον πραγματικό ένοχο, το καπιταλιστικό σύστημα, που θυσιάζει τις κοινωνικές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Αναδείχτηκε πως η ανάπτυξη για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, υπονομεύει την ισόρροπη σχέση ανάμεσα στην τεχνολογική εξέλιξη και τη φύση, ανάμεσα στην βιομηχανική παραγωγή προς όφελος των λαϊκών αναγκών και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Εξηγήθηκε ότι η λεγόμενη “πράσινη” οικονομία, ιδιωτικοποιεί ενέργεια, νερό, σκουπίδια και γεμίζει βουνά και πέλαγα με ανεμογεννήτριες για να κερδίσουν οι ενεργειακοί κολοσσοί. Ενώ κυβερνήσεις και ΕΕ απαξιώνουν οικονομικά και σε ανθρώπινο δυναμικό τις υποδομές και τους μηχανισμούς πολιτικής προστασίας, οδηγώντας στις τραγωδίες στο Μάτι, στη Μάνδρα, στο Σαρωνικό, στη Χαλκιδική, στην Ηλεία και αλλού. Την ίδια στιγμή ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μαζί στηρίζουν την ευρωενωσιακή πολιτική, είναι “συν-δημιουργοί” του νομοθετικού πλαισίου που εκχωρεί στο μεγάλο κεφάλαιο βουνά, λίμνες, θάλασσες, παραλίες, περιοχές NATURA, μαζί και τον Ερημίτη στην Κέρκυρα.
Μόνο ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός στο σοσιαλισμό, μπορεί να διασφαλίσει την ισόρροπη σχέση ανθρώπου και φύσης, να εναρμονίσει τις ανάγκες του εργαζόμενου ανθρώπου, τις δυνατότητες της κοινωνικής παραγωγής με την φιλολαϊκή διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος υλοποιώντας επιστημονικές οικολογικές λύσεις.
Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά, οργανώνει την πάλη του λαού και καλεί τους εργαζόμενους να συγκρουστούν συνολικά με την κυρίαρχη πολιτική και στο ζήτημα του περιβάλλοντος και να απαιτήσει:
• Κατάργηση του δασοκτόνου νομικού πλαισίου. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
• Κατάργηση των περιβαλλοντοκτόνων νόμων που αφήνουν στα νύχια των καπιταλιστών, βουνά, λίμνες, παραλίες, οικοσυστήματα.
• Προστασία του Ερημίτη, του Ίσσου και της λίμνης Κορισσίων, της λίμνης Αντινιώτη
• Φτηνό, ποιοτικό νερό για το λαό. Αποκλειστικά κρατική, ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Μείωση των τιμολογίων κατά 30% σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους. Πλήρη σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους στον κλάδο.
• ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων. Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνει ιεραρχώντας την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας και την απόλυτη διασφάλιση όλων των εργαζόμενων και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.
• Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τις ΑΠΕ, με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες, την προστασία της δασικής γης, των υπόγειων και των επιφανειακών υδάτων και την σωστή αξιοποίηση των εγχώριων ενεργειακών πηγών στο ενεργειακό μίγμα της χώρας.
• Κατάργηση των “πράσινων” φόρων, φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια, 7ωρη- 5ημερη εργασία με τήρηση των κανόνων ασφάλειας για τους εναερίτες.
• Στην πολιτική προστασία να εκπονηθεί ολοκληρωμένος, επιστημονικός σχεδιασμός αποτίμησης φυσικών και τεχνολογικών κινδύνων, με ευθύνη και χρηματοδότηση κρατική. Άμεσα μέτρα πρόληψης καταστροφών κι εκπαίδευση-ενημέρωση του λαού, με κρατική χρηματοδότηση για ανάπτυξη της έρευνας σε αυτήν την κατεύθυνση.
Η ΚΝΕ κάλεσε τους νέους την Κυριακή 7 Ιούνη σε θεματική εκδρομή στην παραλία του Ίσσου με σύνθημα «Μαθαίνουμε για το Περιβάλλον»
Το πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει:
•Περίπατος σε Κεδρόδασος και Αμμοθίνες “Σαχάρα” με ξενάγηση από τον βιολόγο Σταμάτη Γκίνη, επιστημονικό υπεύθυνο του φορέα προστασίας και διαχείρισης Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρα – Παξοί – Διαπόντια Νησιά
•Μπάνιο και παιχνίδια στην παραλία του Ισσού
Ραντεβού: Στην πλατεία Σαρόκο στις 10πμ, στο πάρκινγκ Χλωμού στις 11πμ
Απαραίτητα:
Κλειστά παπούτσια, μακρύ παντελόνι, μαγιό και καπέλο
Δηλώσεις συμμετοχής: 6979990896, 6976597492 και στο
Instagram @allakse_ton_kosmo_corfu»”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!