Quantcast
ΑΛΙ-ΘΙΝΑΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Σωθήκαμε! (γράφει η Αλίκη Κατσαρού)

Μόνο τοπικό δεν είναι το ζήτημα. Στην Κέρκυρα, πολλές φορές χαρακτηρισμένη ως ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, τόσες που έχει καταντήσει κλισέ, την 1η του μήνα Ιούνη του 2020, πραγματοποιήθηκε υπαίθριο brain storming με την Πρόεδρο του ΕΟΤ, συντοπίτισσά μας, κ. Άντζελα

ΑΛΙΚΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Γκερέκου.

Σωθήκαμε!

Για άλλη μια φορά, πολλοί ειδικοί και θεσμικοί συναντώνται για να λύσουν τα προβλήματά μας. Σημειωτέον ότι, στη συνάντηση δεν προσκλήθηκαν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι στυλοβάτες του, οι καθημερινοί, κάθιδροι λειτουργοί της βαριάς βιομηχανίας της χώρας.

Έμειναν απ’ έξω, με μια κραυγή αγωνίας στα χείλη ενώ στο διαδίκτυο διάβασα από έναν φίλο ότι μονάχα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είχε την ευαισθησία να σταματήσει και να συζητήσει με τους αποκλεισμένους από το brain storming, εποχικούς άνεργους υπαλλήλους.

Ο θυμός μου, με έστειλε στο ρεπορτάζ.

Διάβασα ότι ειπώθηκαν πολλά, από τη σκοπιά φυσικά καθενός. Η σκοπιά του άνεργου, εποχιακού, ιδιωτικού υπάλληλου δυστυχώς απουσίαζε.

Όμως απουσίαζαν και άλλα ζητήματα.

  • Πώς θα προστατευθεί το αεροδρόμιο όταν ανοίξει τις πύλες του στους αφικνούμενους από διάφορους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας; Θα μπουν φίλτρα αντι-COVID στον κεντρικό κλιματισμό του περίκλειστου χώρου που λέγεται Αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας αλλά και κάθε αεροδρομίου;
  • Θα γίνουν άλλες ενέργειες για την υγειονομική προστασία των ανθρώπων που θα έχουν φέτος την τύχη (και μαζί ατυχία) να εργαστούν στον τουρισμό;
  • Θα απαλλαγούν από υποχρεώσεις στο Δημόσιο οι φετινοί άνεργοι;
  • Ποιες ενέργειες έχει κάνει η Περιφερειακή Αρχή τόσο για τα 3 αεροδρόμια  των Ιονίων νήσων όσο και για τους ανέργους στα νησιά;
  • Ποιες ενέργειες έχουν κάνει οι Δήμοι της Κέρκυρας στους δυόμισι μήνες των μέτρων;

Αντί να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα από την Πρόεδρο του ΕΟΤ και όχι μόνον, η αγωνία για τον τουρισμό του 2020, αντιμετωπίστηκε με υποσχέσεις για μεταφορά των αιτημάτων στους αρμοδίους και -άκουσον, άκουσον- με προβολή της Κέρκυρας και των Ιονίων για το καλοκαίρι του 2020!

Και δε συζητήθηκε το αναγκαιότερο όλων: ο επανασχεδιασμός του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας, ένας επανασχεδιασμός που μπορεί εκτός των άλλων να μειώσει την εξάρτηση των επιχειρηματιών από τους αιμοδιψείς tour operators. Αντ’ αυτού, αποφασίζεται για πολλοστή φορά η προβολή της υφιστάμενης κατάστασης, κι ας αποδεικνύεται τόσο αδύναμη στον ‘πόλεμο’.

Φυσικά μόνον τοπικό δεν είναι το ζήτημα, αλλά πρώτης τάξεως δείγμα για το πώς αντιμετωπίζεται πανελλαδικά η αγωνία και ο σχεδιασμός για τον τουρισμό μετά COVID -19.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι τα πρόσωπα στο τιμόνι του Τουρισμού, δεν παρουσιάζονται από την μέχρι τώρα πορεία τους,  ως οι μεγαλύτεροι οραματιστές της εποχής μας. Αλλά εντάξει θα μεταφέρουν τα αιτήματά μας και θα μας κάνουν δώρο προβολή! Σωθήκαμε!

*δημοσιεύθηκε στο φύλλο 3ης-6-2020 της ΚΣ στη στήλη Αλι-θινά!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!