Quantcast
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ

“Στην κουζίνα με την Ελενα”: Λουκουμάδες παραλίας 

Οι εξορμήσεις για μπάνιο στην θάλασσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού και αφού η θάλασσα ανοίγει την όρεξη (λέμε τώρα ), σου ετοίμασα λουκουμάδες παραλίας για να χτίσεις την δική σου ανάμνηση… Γιατί στην ζωή το μόνο που μετράει είναι οι στιγμές … και μέσα από την γεύση γίνονται στο μυαλό μας υπέροχες …

ΕΛΕΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ*

Είναι αφράτοι και πεντανόστιμοι!!! Θα τους φτιάξεις εύκολα με υλικά που είδη έχεις στο ντουλάπι σου και θα ξετρελάνεις τους πάντες! Αν έχεις μικρά παιδάκια, θα τους λατρέψουν ! 

 

Υλικά

-500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

-50 γρ ζάχαρη 

-50 γρ βούτυρο

-2 αυγά

-200 γρ γάλα χλιαρό 

-1 φακελάκι μαγιά ξηρή 

-1κουτ.γλυκού αλάτι 

-Σπορελαιο για τηγάνισμα 

-Zάχαρη για πασπάλισμα 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα λιώνουμε μέσα την μαγιά, προσθέτουμε την ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει περίπου 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το μείγμα με την μαγιά (που έχει φουσκώσει) μαζί με όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το γάντζο του μίξερ μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.

(Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι ώστε να μην κολλάει). Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος για μια ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και κόβουμε με κουπατ στο σχήμα που επιθυμούμε! (εγώ χρησιμοποίησα ένα ποτήρι και ένα καπάκι από νερό για να κάνω την τρυπούλα στην μέση).

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε ακόμα 30 λεπτά για να διπλασιαστούν σε όγκο. Τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό σπορέλαιο κ από τις δυο πλευρές ώστε να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ενώ είναι ζεστοί, κατευθείαν. Καλή επιτυχία !

 

*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»

 

*δημοσιεύθηκε στο φύλλο 5ης-8-2023 της ΚΣ  στη στήλη “Στην Κουζίνα με την Ελενα”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!