Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

ΔΣ Κεντρικής Κέρκυρας: Εγκρίθηκε η ανάθεση εκπόνησης ολοκληρωμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Την έγκριση ανάθεσης της εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε ιδιώτη μελετητή, αποφάσισε ομόφωνα  το δημ. συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος  ΤΥ Ν. Καλόγερος ο οποίος σε γενικές γραμμές τόνισε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο βασικά εργαλεία που θα χει ο δήμος στα χέρια του το επόμενο διάστημα για το στρατηγικό σχεδιασμό του κυκλοφοριακού κ.α.

Όπως είπε ενώ ο παραδοσιακός συγκοινωνιακός σχεδιασμός έδινε έμφαση στη μηχανοκίνητη κυκλοφορία, το ΣΒΑΚ δίνει στον άνθρωπο. Βασικός στόχος του ΣΒΑΚ είναι προβασιμότητα και ποιότητα ζωής, με έμφαση σε ενιαίο σχεδιασμό σε χρήσεις γης, οικονομική ανάπτυξη, κοινωνικές ανάγκες, περιβαλλοντική ποιότητα, υγεία.

Σημειώνεται ότι η αποδοχή χρηματοδότησης είχε γίνει το 2017 αλλά έκτοτε το έργο δεν προχώρησε. Η μελέτη θα πρέπει να γίνει από εξειδικευμένους σε συγκοινωνιακά θέματα επιστήμονες, όπως είπε ο αντιδήμαρχος.

Αλλα θέματα

Στη συνεδρίαση υιοθετήθηκε ομόφωνα ψήφισμα που εισηγήθηκε ο Σπ. Πουλής για την ανάγκη  σύστασης  αυτόνομης υγειονομικής περιφέρειας στα Ιόνια και αυτόνομης έδρας  του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα. Επίσης, συστάθηκε η  Δημοτική  Επιτροπή  Ισότητας με πρόεδρο τη Μ. Ζερβού, αναπληρώτρια τη Χρ. Τόμπρου , μέλη τους κ.κ. Πουλή, Βαρότση συν δύο εμπειρογνώμονες.

Ο αντιδήμαρχος Ν. Καλόγερος ανέφερε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα παρεμβάσεις στο δημοτικό οδικό δίκτυο σε Λ. Κογεβίνα, Λ. Αλεξάνδρας, Στ. Δεσύλλα,Σαρόκο, Εργ. Κατοικίες Κουλίνας.

*Το θέμα του ΦΟΔΣΑ και τα όσα προβλέπει το ν/σ  του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και η ενημέρωση ως προς τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid 19 θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει είτε την προσεχή Πέμπτη είτε την επόμενη Δευτέρα.

* Στη συνεδρίαση δε συμμετείχαν οι παρατάξεις Τρεπεκλή, Καλούδη, Σαρλή, Μαρκάτη και Δρυ ενώ αναμένεται να δημοσιοποιήσουν τους λόγους της αποχής τους οι οποίοι σχετίζονται με τη μη συζήτηση του θέματος των μέτρων για τον κορωνοϊό.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!