Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Σαν σήμερα δολοφονήθηκε το 1997 ο λιμενοφύλακας Μαρίνος Ζαμπάτης – 16 χρονια αργότερα η σύλληψη του δράστη

Ήταν 27 Απριλίου το 1997, Μεγάλη Παρασκευή, όταν ο 25χρονος τότε λιμενοφύλακας Μαρίνος Ζαμπάτης που υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, έπεσε νεκρός ηρωικά στη θαλάσσια περιοχή όρμου Παγανιά Θεσπρωτίας, μαχόμενος κατά εμπόρων ναρκωτικών που εφορμούσαν τότε καθημερινά από τις αλβανικές ακτές.

Ο Μαρίνος Ζαμπάτης είχε γεννηθεί στην Πρέβεζα στις 28 Μαρτίου 1972 και κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα στις 4 Σεπτεμβρίου 1995 ως δόκιμος λιμενοφύλακας. Ήταν παιδί βιοπαλαιστών, από το Μεγανήσι Λευκάδας. Ο πατέρας του, ναυτικός. Από μικρός δούλευε, ενώ παράλληλα πήγαινε και σχολείο.

16 χρόνια μετά η σύλληψη του δράστη

Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε πως το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κέρκυρας επέβαλε 85 χρόνια κάθειρξη σε 56χρονο Αλβανό, για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 25χρονου λιμενικού Μαρίνου Ζαμπάτη, αλλά και για άλλες αξιόποινες πράξεις. Ο δολοφόνος του άτυχου Λιμενικού συνελήφθη στις 29 Νοεμβρίου, όταν επιχείρησε να περάσει τα σύνορα στην Κακαβιά για να έρθει στη χώρα μας. Οι ελληνικές αρχές ταυτοποίησαν τον δράστη, τον συνέλαβαν στο συνοριακό φυλάκιο και τον οδήγησαν ενώπιον της δικαιοσύνης 16 χρόνια μετά τη δολοφονία.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!