Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν self test δίνει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας στα σχολεία

Με επιστολή προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας γνωστοποιεί ότι για την διευκόλυνση των μαθητών και των οικογενειών τους, σε περίπτωση που μαθητής βρεθεί θετικός στον COVID-19 δίνεται η δυνατότητα διενέργειας των προβλεπόμενων rapid test δωρεάν για τον μαθητή, τους συμμαθητές του αλλά και τις στενές σχολικές επαφές.

Το @kerkyrasimera ανέδειξε την Πέμπτη το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στο δήμο κεντρικής Κέρκυρας κυρίως, με τους μαθητές και τις οικογένειες τους να αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε σχέση με την υποχρεωτική αγορά self test σε περίπτωση που καταγράφει κρούσμα σε αίθουσες και οι ίδιοι αποτελούν στενές επαφές . Δείτε το ρεπορτάζ εδώ .

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βορρά:

Ως Δήμος Βόρειας Κέρκυρας στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας, που ήδη σηκώνει αρκετά βάρη και δοκιμάζεται σήμερα όχι μόνο υγειονομικά και ψυχολογικά άλλα & οικονομικά, ώστε να μη προστεθεί ακόμα ένα βάρος με τα RAPID TEST .

Στα πλαίσια  λοιπόν των δράσεων της Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κέρκυρας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε μέτρα διευκόλυνσης και λύσεις για την έγκαιρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των μαθητών των σχολικών μονάδων της πόλης μας.

Ενημερώνουμε λοιπόν πως στην περίπτωση διαπίστωσης /εμφάνισης κρούσματος Κορωναιού σε τάξη σχολικής μονάδας, δίνεται η δυνατότητα διενέργειας των προβλεπόμενων RAPID TEST -βάσει των πρωτοκόλλων που ισχύουν- ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές της τάξης και στις στενές σχολικές επαφές τους-όπως προβλέπεται- στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αθανασίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση της ως άνω διαχείρισης είναι η άμεση επικοινωνία της δ/ντριας ή  του δ/ντή –μόλις διαπιστωθεί το κρούσμα – με τον αντιδήμαρχο –αρμόδιο για θέματα πολιτικής προστασίας- κ. Θεοφάνη Σκέμπρη ( κιν.6944555184) ή τον Πρόεδρο της Δημοτικής επιτροπής παιδείας και πρόεδρο ΔΣ  κ. Παναγιώτη Παπαδάτο ( κιν. 6932613643), για να οργανωθεί  η διενέργεια των τεστ. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!