Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Δωρεά των πορτρέτων Ι. Καποδίστρια και Π. Σκαραμαγκά στην Αναγνωστική από την Κ. Κουρκουμέλη – Ροδόσταμο

Μια νέα και εξαιρετικά σημαντική δωρεά, της κυρίας Κατερίνας Κουρκουμέλλη – Ροδόσταμο, προστέθηκε στη συλλογή κειμηλίων της Αναγνωστικής, που προέρχονται από την ιστορική οικία των Κουρκουμέλλη-Ροδόσταμο στην Άφρα, τα οποία είχαν δωρηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν στην Εταιρία.

Πρόκειται για δύο πορτρέτα του 19ου αιώνα (ελαιογραφίες), εξαιρετικής τέχνης και ιστορικής αξίας. Το πρώτο (α΄ μισό 19ου αι.) απεικονίζει τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια  και ανήκε στην αδελφή του, Μαρία Καποδίστρια, σύζυγο του Νικολάου Ροδόσταμου. 

Και το δεύτερο (β΄ μισό 19ου αι.) απεικονίζει την Πολύμνια Σκαραμαγκά σε παιδική ηλικία. (Η οικογένεια Κουρκουμέλλη είχε συγγενικούς δεσμούς με την οικογένεια Σκαραμαγκά).

Τη δωρεά παρέλαβαν εκ μέρους της Εταιρίας ο Πρόεδρος κ. Θανάσης Μακρής, η Έφορος Καταστήματος κυρία Κατερίνα Κυριάκη και ο Επιστημονικός Διευθυντής κ. Δημήτρης Ζυμάρης, οι οποίοι, για άλλη μια φορά, εξέφρασαν τις πλέον εγκάρδιες ευχαριστίες τους στην κυρία Κατερίνα Κουρκουμέλλη – Ροδόσταμο.

Τα έργα ήδη κοσμούν την αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας. 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!