Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Πραγματοποίηση ημερίδας της ΜΟΔΙΠ-ΙΠ: Διασφαλίζοντας την Ποιότητα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Την Πέμπτη 26/10/2023, μεταξύ 11:00 π.μ. και 3:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μια πολύ σημαντική Hμερίδα στην αίθουσα τελετών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Ιόνιο Ακαδημία με θέμα: «Διασφαλίζοντας την Ποιότητα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Υφιστάμενη Κατάσταση και Μελλοντικές Προκλήσεις – Απολογισμός Πράξης της ΜΟΔΙΠ Ι.Π.».

Η «απολογιστική» αυτή ημερίδα της ΜΟΔΙΠ είχε ως πρωτεύοντα στόχο να αναδείξει την πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί στον τομέα της Διασφάλισης Ποιότητας, της ψηφιοποίησης των σχετικών διαδικασιών, των επιτευγμάτων της Πράξης ΜΟΔΙΠ Ι.Π., της επιμόρφωσης του Ανθρώπινου Δυναμικού του Ιδρύματος σε θέματα Διασφάλισης Ποιότητας, καθώς και των Πιστοποιήσεων του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας και των Προγραμμάτων Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σύλλογος Γονέων Β. Κέρκυρας: Επιστολή στον Εισαγγελέα για τις σχολικές μεταφορές

Στο πλαίσιο της ημερίδας το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η ΜΟΔΙΠ είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν το μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητή Σπύρο Αναστασιάδη. Ο κ. Αναστασιάδης κατά την τοποθέτησή του στάθηκε στις έως και σήμερα εξαιρετικές επιδόσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου στον τομέα των Πιστοποιήσεων του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας και των Προγραμμάτων Σπουδών, καθώς όλες τους βεβαιώνουν Πλήρη Συμμόρφωση (Full Compliance) με τις Aρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της ημερίδας και στο πλαίσιο του γόνιμου διαλόγου που αναπτύχθηκε στην τελευταία συνεδρία (Στρογγυλή Τράπεζα), τέθηκαν εκ μέρους της ηγεσίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και της ΜΟΔΙΠ μια σειρά από θέματα τα οποία συμφωνήθηκε ότι πρέπει να συζητηθούν σε επίπεδο Ανώτατου Συμβουλίου της ΕΘΑΑΕ. Τα ζητήματα αυτά, τα οποία αφορούν ιδιαίτερα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, σχετίζονται με την ορθολογική διαχείριση των ποιοτικών δεικτών αξιολόγησης στο πεδίο των Καλλιτεχνικών Σπουδών (Τεχνών) και των Ανθρωπιστικών Επιστημών, την θεσμική ρύθμιση της επικάλυψης αρμοδιοτήτων των Μονάδων Διασφάλισης Ποιότητας με άλλες δομές (όπως οι Μονάδες Στρατηγικού Σχεδιασμού και Εσωτερικού Ελέγχου), την ολοκλήρωση της διαλειτουργικότητας των Πληροφοριακών Συστημάτων που υποστηρίζουν τις διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας στα Ελληνικά ΑΕΙ, την συμπερίληψη στις αξιολογικές διαδικασίες δεικτών που σχετίζονται με την αειφορική ανάπτυξη και λειτουργία των Πανεπιστημίων, καθώς και την αξιολόγηση της διεθνοποίησης βάσει ποιοτικών κριτηρίων.

 

 

ionio

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!